Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

24 fantastiske ideer til december som med garanti vil få dig i julestemning

December er årets hyggeligste måned. Sæt tid af til nærvær og samvær, og lad dig inspirere af disse 24 kreative ideer, som kan gøre det ud for små daglige DIY-projekter.

© Birgitta Drejer & Andreas Mikkel Hansen

Pakkekalender

Pakkekalender formet som et juletræ på gulvet. Pak 24 pakker ind i en rest papir, bind bånd om, og sæt et tal fast. Brug forskelligt papir, men i samme farveskala.

Vær kreativ med stempler, skriv med kridt eller brug selvklæbende tal og billeder. Find ting hos Panduro Hobby, Søstrene Grene eller Creativ Company. Velourbånd fra Stoff & Stil.

© Birgitta Drejer & Andreas Mikkel Hansen

Stearinlys

Træk stearinlys i forskellige farver på tal, du selv har formet i kraftig ståltråd. Kom lim på et strå, og drys guldglimmer over.

Kom en klump ler i en aflang bakke, dæk med pudemos, stil lysene i sammen med strået.

© Birgitta Drejer & Andreas Mikkel Hansen

Julesokker

Julesokken, som er håndstrikket i ren uld og med påsyet sølvræv og læderstrop, hænger på døren og byder gæsterne velkommen indenfor. Design af Charlotte Stilling Piper/chpdesign.dk. Koglen på snor er fra Søstrene Grene.

© Birgitta Drejer & Andreas Mikkel Hansen

Advents-sokker

En sok til hver adventssøndag. Strik fire strømper i størrelse 35. Her er strømperne strikket i gråtoneskalaen med følgende garner: 'Alpacka Solo', 1 ngl. råhvid, lysegrå, mørkegrå, sort fra Järbo Garn, jarbo.se, som forhandles af Panduro Hobby.

Montering af adventsgaver: Mal en passende spånplade med sort maling, gerne med en smule vand blandet i. Mal, og lad tørre. Slå 4 papsøm fast til pladen foroven.

Hæng strømperne på i forlængelse af hinanden. Fyld strømperne med indpakkede overraskelser, og hæft en talrække ved. Tal fra Ikea. Lædersnøre fra Skindkælderen. Øvrige materialer fra Panduro Hobby.

© Birgitta Drejer & Andreas Mikkel Hansen

Tallerken-pynt

Grønt på tallerkenen. Saml en buket af gran, laurbærblade, timian samt et par plukkede stedsegrønt-nåle.

Bind det hele sammen med et stykke bast til en duftende buket, og byd gæsterne velkommen til bords. Håndlavet service udført på studiet Astier de Villatte i Paris. Forhandles af CasaShop.

© Birgitta Drejer & Andreas Mikkel Hansen

Skønt at skue

Saml alle dine ting og materialer på en gammel, rustik bakke.

© Birgitta Drejer & Andreas Mikkel Hansen

De flotteste gaver

Pak gaverne ind i papir, eller læg dem i gaveæske med grafisk mønster. Bind bånd om, og træk dekorative manilamærker på.

Manilamærker og stempelmåtte fra Panduro Hobby. Stempel, som er trykt på manilamærket, er fra kirkesjov.bigcartel.com. Lyse opbevaringsbokse med motiv fra House Doctor. Indpakningspapir med grafisk mønster er fra Jacodan.

© Birgitta Drejer & Andreas Mikkel Hansen

Decemberkalender med lyserøde kertelys

Du skal bruge en krans, 24 lysholdere, 24 lys, lim og glimmer.

Lim lysholderen fast til kransen, og lad tørre helt. Stil lyset i, og tænd kransen. Krans og lys fra Broste Copenhagen.

Øvrige materialer fra Panduro Hobby. Lågkrukken med guldmotiv af Bjørn Wiinblad er fra Rosendahl.

© Birgitta Drejer & Andreas Mikkel Hansen

Borddækning

Juletræet er sat i en glaskrukke på spisebordet, som er dækket med forskellige stel fra Royal Copenhagen og bestik fra Gense. En stofserviet under hver kuvert fra Georg Jensen Damask. Øverst en julekugle i glas fra Louise Roe.

For at understrege det elegante look står både høje og lave City Light-vaser og -stager fra Louise Roe i skiftende nuancer langs bordets midte. De delbare lysestager fra Cecilie Cindum i bejdset træ med messingindsats med de høje slanke lys fra Ester & Erik understreger bordets midte.

Vinglas fra Holmegaard. Vandglas fra Cecilie Cindum. Enkelte kulørte glas på fod i blågrå nuancer fra Royal Copenhagen. Kande fra Georg Jensen. Spisebordet omkranses af stole fra Sibast Furniture. Buketten, som pryder bordet, er sammensat af Blomsterværkstedet.

© Birgitta Drejer & Andreas Mikkel Hansen

Sorte julekugler med skrift

Skriv med hvidt kridt (eller hvid tusch) på den sorte glaskugle, og træk lædersnor igennem ophænget. Bind evt. et stykke kridt i modsatte ende.

© Birgitta Drejer & Andreas Mikkel Hansen

Fold en stjerne af finér

Du skal bruge finér, hæftetang, hæfteklammer, saks, blyant og lineal. Desuden en skål med kogende vand.

Markér 4 x 1,5 cm x 22 cm, og klip strimlerne ud. Læg dem i kogende vand, og lad dem ligge i vandet, til det er kølet af. Tag strimlerne op, og læg dem på bordet foran dig.

© Birgitta Drejer & Andreas Mikkel Hansen

Julepynt

Flet strimlerne ind i hinanden, således at der opstår en lærredsvævning. Se foto. Hæft strimlerne sammen med hæftetangen.
Obs: Lad hæfteklammerne vende samme vej, gerne med “benene” foldet på bagsiden.

Drej forsigtigt to af strimlerne om hinanden, og hæft dem sammen med hæftetangen, vinkelret på hinanden. Gentag hele vejen rundt.

TIP: De små stjerner er lavet på samme måde som ovenstående. Forskellen er blot længden på strimlerne. Materialerne er fra Creativ Company.

© Birgitta Drejer & Andreas Mikkel Hansen

Flødekarameller

Ægte flødekarameller smager bedst, og kombinationen af flødekaramel, flagesalt og lakrids fås ikke meget bedre.

Ca. 24 stk.

Du skal bruge:

  • Smør, 60 g
  • lyst rørsukker, 125 g
  • piskefløde, 11⁄2 dl
  • lys sirup, 1⁄2 dl
  • vaniljesukker, 1 tsk.
  • flagesalt, 1 tsk.
  • lakridspulver, 2 tsk.

Sådan gør du:

  • Smør en lille form med olie, ca. 10 x 15 cm, og for med et lille stykke bagepapir.
  • Kom smør, sukker, fløde og sirup i en gryde, og kog op. Skru ned til middel varme, og lad blandingen koge under omrøring, til temperaturen er ca. 122 grader – det tager ca. 25 min.
  • Tag gryden af varmen, rør vaniljesukker og salt i massen, og hæld den i formen. Lad det køle lidt af. Bland flagesalt med lakridspulver, og drys på overfladen. Sæt formen i køleskab et par timer.
  • Vend karamellen ud på et skærebræt, og skær den i stykker på ca. 2x2 cm. Opbevar karamellerne i køleskabet.

TIP: Hvis du ikke har et termometer, kan du prøve at slippe en lille teskefuld af karamelmasse ned i en skål med iskoldt vand – bliver den en fast og sej kugle, er massen kogt færdig.

© Birgitta Drejer & Andreas Mikkel Hansen

Rækkehuse med lys i vinduerne

Du skal bruge mælkekartoner, sort spraymaling, hobbykniv og fyrfadslys.

Fjern proppen. Skær bunden af mælkekartonerne, og skær dem til i varierende højder. Markér vinduerne, og skær dem ud.

Spraymal kartonerne efter anvisning på spraydåsen. Lad tørre, og stil på rad og række med et lys i hver.

Stjerner i finér fra formes-berlin.com. Stjerne i karton fra House Doctor. Vase fra Piece of Denmark. Bordlampe fra Louis Poulsen.

© Birgitta Drejer & Andreas Mikkel Hansen

Hæng pynt på døren

Saml et ornanement, en stjerne, en kogle og en lille gren – og bind det til en lille klynge, der pynter.

Grafisk papir fra Creativ Company. Øvrige materialer fra Panduro Hobby.

© Birgitta Drejer & Andreas Mikkel Hansen

Mal selv talrækken på dit stearinlys til advent

Skriv med flydende stearin talrækken 1-2-3-4 på lyset. Mal desuden prikker på endnu et stearinlys.

Flydende stearin fra Creativ Company. Lys fra Broste Copenhagen. Elg fra Hübsch. Juletræer i porcelæn fra Bloomingville.

© Birgitta Drejer & Andreas Mikkel Hansen

Adventskrans af mistelten

Du skal bruge en tynd halmkrans, mistelten, blomstertråd, lysholdere og lys. Metalwire med hjerter som ophæng.

Saml buketter af mistelten, og vikl vindseltråden omkring. Læg buketterne om kransen, og vikl omkring. Bliv ved, til hele halmkransen er dækket helt. Vikl metalsnoren med hjerter omkring kransen til ophæng. Fordel de fire lys og stager.

Materialer fra grotex.dk. Lys og lysestager fra Broste Copenhagen. Metalwire med hjerter fra Walther & Co.

© Birgitta Drejer & Andreas Mikkel Hansen

Lav en fin pakkekalender

Brug en spånplade i målene 35 x 35 cm. Mal pladen sort. Slå fire søm i. Hæng fire klemmer på, og hæft vedhænget fast til klemmen.

Læg gaven i papirsposen, og luk den med klemmen. Skriv tallet på vedhænget, og hæng pakken på sømmet.

Poser fra Jakodan. Klemmer fra House Doctor. Vedhæng fra Bloomingville. Kort fra Ikea.

© Birgitta Drejer & Andreas Mikkel Hansen

Hvide, fløjlsbløde trøffelkugler med vanilje og et fint lag kokosmel

Ca. 24 stk.

Du skal bruge:

  • Hvid chokolade, 200 g
  • piskefløde, 1 1⁄2 dl
  • vanilje, korn af 1 stang
  • glukosesirup, 1 stor spsk.
  • kokosmel, ca. 80 g.

Sådan gør du:

  • Hak chokoladen groft, og kom den i en skål. Kom fløde, vaniljekorn og glukosesirup i en lille gryde, og giv et opkog.
  • Hæld den over chokoladen, og rør, til chokoladen er smeltet sammen med fløden. Stil trøffelmassen på køl et døgn.
  • Form massen til små kugler, så godt du nu kan, og tril dem forsigtigt i kokosmel. Opbevar chokoladesneboldene i en kagedåse i køleskabet.

© Birgitta Drejer & Andreas Mikkel Hansen

Gigantisk julekrans i loftet. Mål: 100 cm i diameter.

Du skal bruge en krans i stål med 3 stålwirer til ophæng, 3 kobberfarvede lys, forskellige typer grene, enkelte kviste af rosmarin samt vindseltråd.

Vikl grene om metalkransen, og vikl vindseltråden om. Stik et par kviste af rosmarin ind imellem grenene. Montér wiren fast til kransen, og hæng den op i loftet. Placér et lys ved hver wire.

Lysene er fra Blomsterværkstedet. Krans med tilhørende wire fra CHPdesign.

© Birgitta Drejer & Andreas Mikkel Hansen

Juletræet

Juletræet er (næsten) holdt helt i rødt med røde hjerter og røde stearinlys sat i antikke stager. Enkelte hvide hjemmelavede hjerter med rødt korsstingsbroderi pryder dog også træet.

Gaver og hemmeligheder er lagt i trææsker, antikke julekort er lagt ved med en håndskrevet julehilsen på.

Topstjerne og lysestager fra Anno 1808. Æsker i lys finér fra Madam Stoltz. Små æsker fra Panduro Hobby. Velourbånd fra Stof & Stil.

Hvis du selv vil lave de røde hjerter, skal du bruge gennemsigtige glashjerter, rød HobbyLack, rødt velourbånd.

Tag ophænget af hjertet, og fyld den røde farve i. Ryst glashjertet, således at farven fordeler sig. Læg til tørre. Sæt ophænget på, træk et velourbånd igennem, og hæng på træet.

Materialerne er fra Creativ Company.

© Birgitta Drejer & Andreas Mikkel Hansen

Gaver i æsker

Læg gaverne i fint dekorerede æsker, så indpakningen næsten er en gave i sig selv. Stempl med motiver, og bind antikke kort på bånd eller snor.

Finéræsker samt velourbånd er fra Panduro Hobby. Antikke æsker, naturfarvet bånd samt julekort fra Anno 1808. Navnemærker fra Creativ Company. Stemplerne er fra Perlenfischer, cinnobershop.dk.

© Birgitta Drejer & Andreas Mikkel Hansen

Gaver på stribe

Hæng gaverne på en snor, og pynt med lidt kviste og grene mellem pakkerne.

Du kan selv lave den stribede julesok; til det skal du bruge et viskestykke med røde striber, saks, mønsterpapir og blyant.

Bemærk. Anvend ægkanten foroven ved skaftet.

Tegn en sok på et stykke mønsterpapir. Læg mønsteret på stof, og klip med 0,5 cm sømrum. Sy delene sammen vrang mod vrang. Vend til retten.

Trense: Klip 3 x 10 cm. Sy stykket sammen vrang mod vrang med 0,5 cm sømrum. Vend til retten, og sy trensen fast som ophæng.

Viskestykket er fra Anno 1808. Æske og bånd fra Panduro Hobby. Hjerte med talrække fra 1 til 24 fra Broste Copenhagen.

Hus i porcelæn fra Madam Stoltz. Juletræ i keramik fra Bloomingville. Til og fra-kort i finér fra Creativ Company. Stempler fra cinnobershop.dk. Sort børnecykel designet af Mencke & Vagnby, Shaping Your Day.

© Birgitta Drejer & Andreas Mikkel Hansen

Klip et passende lille stykke hør, og fold stoffet dobbelt. Indstil symaskinen til at brodere lige netop det navn, du ønsker.

Her er der brugt en Bernina 830-symaskine. Alternativt kan du brodere med rød tråd i hånden.

© Birgitta Drejer & Andreas Mikkel Hansen

Julens nemmeste konfekt! Vælg topping alt efter smag.

Du skal blot bruge:

  • hvid chokolade
  • 200 g røde frysetørrede bær

Sådan gør du:

  • Knæk den hvide chokolade i mindre stykker, og temperér/smelt let chokoladen i en gryde. Bred chokoladen ud på et stykke bagepapir.
  • Drys med de frysetørrede røde bær, og lad chokoladen stivne ved stuetemperatur. Knæk nu chokoladen i mindre, rustikke stykker til servering.

Relaterede Artikler