Verdens første miljøcertificerede glasur til keramik er dansk

Den lille, familieejede virksomhed håber på, at de kan inspirere andre på markedet.

Branchen historisk set

Keramikbranchen har historisk set brugt mange tekniske hjælpemidler for at sikre farve og holdbarhed, og tungmetaller såsom bly og cadmium har i mange år været en fast del af en kop eller en tallerken.

De seneste år har der været et øget fokus på de sundhedsmæssige udfordringer i branchen, men den danske, familieejede virksomhed, Cerama, tager nu skridtet videre og lancerer verdens første miljøcertificerede glasur til keramik.

Miljø og sundhed forenes

Hos Cerama mener de nemlig, at miljø og sundhed går hånd i hånd. Alle glasurer fra Cerama har i forvejen retvisende sikkerhedsblade, som understreger deres fokus på sundhed, og dette suppleres nu med en miljøcertificeringen, som for alvor forener deres omtanke for henholdsvis miljøet og deres kunders sundhed.

Cerama miljøcertificeret glasur til keramik
© Cerama

Som inspiration for andre

Den nye, miljøcertificerede glasur er det seneste i en lang række af tiltag, hvormed Cerama vil forsøge at trække branchen i en sundere og mere bæredygtig retning.

Selvom det er begrænset, hvilken forskel en lille, dansk virksomhed kan gøre på det globale marked, så håber de hos Cerama, at de kan være med til at inspirere andre til at bidrage til den grønne omstilling.

Ceramas nye penselglasurserie til stentøj består af 15 nye farver. Penselglasuren er nem at bruge og er derfor oplagt til skoler og institutioner for børn og voksne.

Find den nye penselglasurserie til stentøj her.