Trend: La Dolce Vita

Medredaktør Charlotte Ravnholt giver hver måned sit bud på de største design-, interiør- og livsstilstendenser.

inspiration indretning  spejl
© Flos

Spejl med lys ... og sidespejle! Philippe Starck for F

De sidste par års massive fokus på frynser, velour og salonmiljøer må vige pladsen for nye stiluniverser, som stille og roligt har flettet sig ind og erobret territoriet.

Her tænker jeg på tyske Bauhaus, men ikke mindst på den italienske designæra i 1930'erne-50'erne. Så har du (også) været forelsket i hele art deco-stilen fra 1920'erne-30'erne, så nyd det, så længe det varer ... for det er tid til at få øjnene op for nye og andre forelskelser.

For eksempel i elegantieren Gio Ponti (1891-1979). I 1957 designede han en klassiker, stolen Superleggera, hvor han fjernede alt unødvendigt, og derved skabte en stol med så tyndt et skelet, at den kunne løftes med en finger. Modernistisk og eksperimenterende.

Jeg har tidligere vist ham her på siden – danske Gubi fik øjnene op for ham for flere år siden og satte bl.a. hans spejle i produktion igen – men hans design er ikke længere til at komme udenom.

De store italienske møbelbrands præsenterede flere nyheder med hans signatur under årets møbelmesse i Milano, og jeg faldt bl.a. for stolen og bordet fra Molteni&C her nedenfor. Det raffinerede er det underspillede (som det oftest er!), det elegante og flamboyante er i detaljerne.

Hans indflydelse både som designer og arkitekt var enorm, han grundlagde bl.a. designmagasinet Domus, og så tegnede han flere ikoniske bygninger og sidst, men ikke mindst Italiens allerførste designhotel, Parco dei Principi i Sorrento. Læn dig bare tilbage, og drøm om det søde liv ...

inspiration indretning lampe pendel
© Roll & Hill

Pendlen Cora fra New York-baserede Roll & Hill, design Karl Zahn, inspireret af græsk mytologi.

inspiration indretning
© Hermés

Hermès åbner her i sommer stort designhus på Højbro Plads i København. Her tekstilet Quatre Chaînes og lågkrukkerne Octagonal Boxes fra deres nye homecollection.

inspiration indretning
© Boozt.com

Boozt.com har fået deres første fysiske kundeunivers, Beauty by Boozt, skabt af Jensen Retail Group. Luksuriøst og internationalt.

inspiration indretning
© Helle Mardahl

Helle Mardahl har skabt de håndlavede og unikke lysobjekter, Egg Lamps, i hvidt glas med pletter.

inspiration glasmuseum
© Young Glass

Glasmuseet i ebeltoft viser udstillingen Young Glass 2017 med unge talenters værker fra hele verden. Her amerikanske Rebecca Ardays smukke bidrag. Kan opleves til 29. oktober.

indretning inspiration
© Molteni&C

Møbler af Gio Ponti. Bordet, D.555.1, er tegnet i 1954-1955. Stolen, D.151.4, er skabt til et krydstogtskib i årene 1949-1951. Fra Molteni&C.

De sidste par års massive fokus på frynser, velour og salonmiljøer må vige pladsen for nye stiluniverser, som stille og roligt har flettet sig ind og erobret territoriet. Her tænker jeg på tyske Bauhaus, men ikke mindst på den italienske designæra i 1930'erne-50'erne. Så har du (også) været forelsket i hele art deco-stilen fra 1920'erne-30'erne, så nyd det, så længe det varer ... for det er tid til at få øjnene op for nye og andre forelskelser. For eksempel i elegantieren Gio Ponti (1891-1979). I 1957 designede han en klassiker, stolen Superleggera, hvor han fjernede alt unødvendigt, og derved skabte en stol med så tyndt et skelet, at den kunne løftes med en finger. Modernistisk og eksperimenterende. Jeg har tidligere vist ham her på siden – danske Gubi fik øjnene op for ham for flere år siden og satte bl.a. hans spejle i produktion igen – men hans design er ikke længere til at komme udenom. De store italienske møbelbrands præsenterede flere nyheder med hans signatur under årets møbelmesse i Milano, og jeg faldt bl.a. for stolen og bordet fra Molteni&C her nedenfor. Det raffinerede er det underspillede (som det oftest er!), det elegante og flamboyante er i detaljerne. Hans indflydelse både som designer og arkitekt var enorm, han grundlagde bl.a. designmagasinet Domus, og så tegnede han flere ikoniske bygninger og sidst, men ikke mindst Italiens allerførste designhotel, Parco dei Principi i Sorrento. Læn dig bare tilbage, og drøm om det søde liv ...