Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Stuen med to altaner skal indrettes

Vores arkitekt har frie tøjler, når hun hjælper familien med indretningen. Se hendes forslag her.

Hej Lone,

Vi mangler hjælp til at indrette vores stue, som er 42 m2. Der er 2 altaner, med vinduer fra gulv til loft. Det er ingen døre mod køkken, men en dør til gangen.

Vi skal købe nye møbler, som vi forestiller os skal være en sofa, en stol, 2 gode lænestole i forbindelse med TV. Vi har ikke behov for reol, men gerne en bænk, skænk eller andet, hvor vi kan stille lampe, planter osv.

Vi vil være meget taknemmelige for et forslag.

Venlig hilsen
Jette

Kære Jette,

Et enkelt kik på jeres medsendte plantegning giver mig den tanke at der selvfølgelig bør være en dør imellem stuen og køkkenet, sådan som lejligheden vist også er tænkt fra starten, således at al kontakten og alt det dejlige gennemlys fra stuens to altaner også kommer køkkenet til gode.

Samt allervigtigst: den åbenlyse fordel det vil være at kunne gå direkte imellem de to rum uden at skulle ud i gangen.

Køkkenets indretning med placering af jeres spisebord midt på gulvet vil ikke generes af en ny dør. Med den tanke i baghovedet vil jeg foreslå indretningen som tegnet.

Når I gerne vil skille tv-kikkeriet fra sofaafdelingen, så vil jeg lade sofaen dele rummet op, og i stedet for en sofa og en løs stol vælger to sofaer. Med fjernsynsafdelingens to lænestole synes jeg at det bliver for ”løst” med så mange mindre siddemøbler, hvor to sofaer definerer rummet meget bedre og gør indretningen mere enkel. De to sofaer er 85 cm dybe og hhv. 180 og 240 cm lange.

Du beder jo ikke om at få placeret særlig mange møbler, men pas på at det ikke bliver for upersonligt. Der må gerne være plads til lidt unødvendigheder også. Der er således fin plads til et smalt konsolbord bagved sofaen med en læselampe og på væggen bagved lænestolene kan du placere en lav reol, skænk eller lignende, også med plads til planter og lampe.

Et konsolbord udmærker sig ved at være et slankt møbel, ca. 70 cm højt svarende til sofaryggen, og kun 40-50 cm dybt og 120 – 150 cm langt. Løse tæpper under de to møblementer forankrer de to møbelgrupper i rummet og gør dem begge rare og inviterende.

Bedste hilsener Lone

© Lone Barslund