stue indretning tv spisebord spisebordsstole
© Breather / Unsplash

Vores stue har store vinduer. Hvor skal vi placere vores tv?

Louises familie skal snart indrette deres nybyggede hus, men de har udfordringer med stuen.

Hej Lone

Jeg er flittig læser af BO BEDRE og er altid meget begejstret for de indretningstips du giver til læserne. Derfor tænkte jeg at du også kunne hjælpe os med vores lille udfordring:-)

Vi er ved at bygge nyt hus og efter planen skal vi flytte ind til marts. Det er virkelig vores drømmehus, så vi glæder os rigtig meget.

Vi er dog lidt i tvivl om hvordan vi skal indrette vores stue så vi får den udnyttet bedst muligt. For os er det vigtigt at den bliver hyggelig og at der bliver et godt sofa+tv område. Derudover er der mod syd et stort grønt område som vi får direkte udsigt til gennem det store vindue, så hvis man også kunne få kig til dette fra sofaen, ville det være optimalt, men det er ikke det vigtigste.

På de vedhæftede tegninger kan du se hvordan stuen ligger i huset med direkte forbindelse til køkken-alrummet. Vinduet mod vest er et højtliggende vindue, så der er vægplads nedenunder der eventuelt kunne udnyttes til TV’et?

Lige nu har vi en tre-personers sofa med chaiselong i venstre side, men jeg tænker at der skal ny sofa(er) til for at det kommer til at fungere?

Håber du kan hjælpe.

Med venlig hilsen

Louise H.

plantegning stue sofa tv
© Lone Barslund

Kære Louise.

Højtsiddende vinduer giver desværre ikke det bedste lysindtag, især ikke mod syd og vest, da lyset vil blænde rigtig meget i forhold til væggen rundt om åbningen. Derfor er det ikke en god idé at anbringe fjernsynet nedenunder.

Jeg tror I får en bedre indrettet stue ved at sidde med ryggen mod vest, så I både kan kikke ind på alrummet og ud af de store vinduer. Det betyder blot at jeres fladskærm skal vægmonteres på drejebeslag eller stilles på en lav reol / gulvet, så I kan dreje det i den ønskede vinkel, når I skal bruge det.

Det er faktisk ret fint med en tv-placering, der ikke styrer hele rummet.…

Der er god plads til en dejlig lang sofa og lænestole. I kan gøre indretningen fleksibel og let ved at bruge småborde, der kan flyttes efter behov. Bind det hele sammen med et lunt tæppe og gode lamper. Tættest ved vinduerne må det gerne være standerlamper med relativt små skærme, så de ikke tager udsigten, mens lamper på hylde og over spisebordet bør være med hvide (gennemskinnelige) skærme, så I får flere typer lys i stuen.

Tæpper under møbelgrupperne, polstrede møbler og puder og måske bogreol i spisestuen vil hjælpe på en fornuftig akustik, der ofte har det svært i nye huse med store glaspartier.

lone barslund