Vil det lykkes at få den store stue til at hænge sammen?

Familien har fundet drømmehuset, men det er vanskeligt at indrette den store stue. De vil ikke risikere, at alle møbler lander opad væggene, og samtidig ønsker de at få så meget ud af kaminen som muligt.

Hej BO BEDRE,

Vi overvejer hvordan stuen i et hus vi overvejer at købe, kan møbleres.
Stuen er stor, men kan stadig væk føles lidt small fordi den ikke er så bred (knap 4,5 m).

Se vedhæftet plantegning, som skal suppleres med følgende oplysninger:

  • længst til venstre på den nederste langside vil vi sætte ind et stort vindue og en dør, fordi der herfra vil være flot udsigt (der er p.t. et lille vindue her).
  • midt i rummet er det brændeovn med en muret lav væg som forbinder den med den andre af rummets langsider.
  • døren på den korte væg til højre skal mures igen, så der bliver en uavbrudt væg der.

Vi overvejer at placere fjernsynet i den del af stuen der er til højre for brændeovnsarrangementet, men synes det kan være irriterende hvis det området hvor man ser fjernsyn bliver gennemgangsområde, så man går i vejen for dem der ser fjernsyn når man skal til den anden del af stuen.

Vi kan rigtig godt lide at sidde foran brændeovnen og tænker, at en stor sofa skal placeres foran brændeovnen, men uden at den vender ryggen til resten af rummet eller at det bliver for trangt i forhold til at skulle sætte sig ved "udsigtspladsen", som vil være i stuens nedre venstre hjørne.

Håber du har nogle bud på hvordan stuen kan møbleres. Vi har nogle møbler, men bliver også nødt til at købe nogle nye.

På forhånd tak for hjælpen!

MVH, Elisabeth Heimdal Wærsted

Kære Elisabeth.

Jeg har skitseret stuen med de forandringer som du nævner,- den blændede dør på kortsiden til højre og et nyt, større vindues- og udgangsparti til venstre i den store del af stuen.

Jeg synes at stuen lægger op til to muligheder; Når døren blændes, virker det logisk at koncentrere ganglinjen i samme side af stuen, og man kunne få lyst til at fjerne den lave mur imellem stuerne, så skorsten og pejs står frit i rummet. Det giver nemlig et dejlig fredeligt hjørne i den lille stue-del, hvor man nu kan indrette en stor reolvæg og enten en arbejdsplads med et smukt gammelt bord eller måske en egoist-plads med lænestol, skammel og en god læselampe.

Den store stue skal selvfølgelig møbleres med jeres sofaafdeling, hvor der er masser af dejlig plads til at komme ud på gulvet med sofa / er og lænestole, så man kan sidde og se på udsigt samt kikke tv og pejs samtidig.

På nummer to skitse er muren bevaret, og med den i ryggen kan den lille stue indrettes med både skrivebord og læseplads uden at ganglinjerne til den store stue generes, men det giver altså et gennemgangsrum med mere trafik end i det første forslag.

Mange hilsener Lone