© Lone Barslund

Vi mangler en løsning på vores laaaange stue

Disse læsere er glade for deres dejlige stue, men de kan ikke finde plads til en stor 'flyde-sofa'. BO BEDREs indretningsekspert giver forskellige bud på indretning af et aflangt rum.

Hej Bo Bedre,

Vi har lidt bøvl med indretning af vores lange stue, som har en del store vinduer. Vores sofa kan ikke rumme to voksne og tre børn, men vi er i tvivl om stuen kan bære en stor flyder?

Eller en hjørnesofa? Vil bare helst ikke have noget som forstyrrer udsigten?

På forhånd tak.

Mvh Mai og Rasmus

Hej Mai og Rasmus.

Det er vidunderligt at have noget smukt at kikke ud på og et langt perspektiv, der kan få tankerne til at vandre, men det er et spørgsmål om, hvornår man har mest gavn af det?
Jeg tænker umiddelbart, at der er to fine indretninger i jeres stue, der kan tilgodese behovet for udsyn OG siddepladser til jer og jeres unger.

Hvis I bevarer spisepladsen, som den er i dag, lige indenfor døren, så kan I møblere hen foran halvdelen af det brede vinduesparti med en lavrygget flyder, så der er kik fra hele rummet men primært fra de bløde pladser. Byt om på de to lænestole, så det er den lille lave, der står ved vinduet og den høje øreklapstol, der kommer længere ind i rummet.

Eller I bytter rundt på tingene, så I spiser ved vinduet så alle kan kikke ud i de aktive stunder og sofaen lander inde i rummet, hvor der er mere lunt og intimt til hygge i sofaen men fjernsyn og bøger, der ikke fordrer den helt store udsigt.

Og endelig kan I jo bestemme jer for en sommer- og en vinterudgave, hvor det vil være fremragende med den sidste løsning om vinteren, hvor det er godt at have det sparsomme dagslys ved måltiderne.