Tricks til at lykkes med mørke farver i indretningen

Stilfulde boliger, der har knækket koden til at skabe liv i boligen med sorte og mørke nuancer på væggene og i interiøret.

Afstemte farver
© Kira Brandt

Der er ikke noget, der kan banke alt liv ud af boligindretningen som sorte og mørke nuancer. Overdreven brug af det farvespektrum er nogle gange et tegn på, at boligens beboere mangler fantasi og vovemod. Hvid og sort kan alle jo få til at spille sammen.

Her er et par boliger, som færdes i netop den mørke sfære, men som alligevel imponerer med sans for farver og navnlig - farvesammensætninger.

Hjemme hos Jannik Martensen-Larsen & Helene Blanche fra Tapet Café bliver der eksperimenteret med farver uden for den slagne vej.

Alle vægge i ejendommen var malet hvide, da tapet-parret overtog deres bolig. Den monokrome farvestil er helt væk i dag i husets meget forskelligartede rum i dag.

Her er i stuen har parret ramt en grøn nuance kontrasteret af primært gult. De gule gardiner, den farverige moderne kunst på væggene og de spraglede geometriske puder er nøje afstemt og med til at give stuen et unikt præg.

Kontrast
© Kira Brandt

Hvis man har råd til en af Damien Hirsts scull-paintings, så kan man godt lade vægkuløren i rummet blive bestemt af billedets karakter. Den mørke tone støttes også op af gulv-til-loft-gardinerne, som faktisk indeholder et bredt farvespektrum i flere forskellige nuancer.

Kontrasten til den grøngule-stue ved siden af er også dristig og med til at skabe et oplevelsesrigt flow i stuerne.

Mørk og fredet
© Kira Brandt

Udfordringen var massiv, da familien Stilling Piper overtog en fredet ejendom i en baggård på Østerbro i København.

Ejendommen havde tilhørt snedkerlauget og var forsynet med kunstfærdige mørke træskærerarbejder. Interiøret var fredet, så det satte tonen for indretningen. Det var end ikke tilladt at sætte reoler op.

Indretningsopgaven var mildest talt bunden, så man blev nødt til at indrette sig efter forholdene. Derfor udtænkte parret, der selv arbejder med design, flere unikke løsninger. Det var blandt andet en fritstående reol i stuen en rumadskiller, som de satte op i soveværelset.

Mørkt soveværelse
© Kira Brandt

Soveværelset er også præget af minutiøse træskærerarbejder ove alt. Et mørkt soveværelse er dog ikke nogen klods om benet, men faktisk det som videnskaben anbefaler.

Læs også : Er det bedst at sove mørkt eller lyst.

S/H
© Kira Brandt

Det mørke, kompakte look i stuen med overgangen til den lyse spisestue via en skydedør med hvidt interiør er et lille mesterstykke.

Se hele boligreportagen fra snedkernes laugshus på BO BEDRE.