Skænke - alle har brug for opbevaring

Det ligger i tiden, at vi skal komprimere, rydde ud og skære ind til benet, men uanset hvor meget vi forenkler indretningen, så har vi et uomgængeligt behov for opbevaring. Derfor er der brug for skænke og skuffer, til alle vores ting.

Clinkers
© Bolia

Skænken Clinkers designet af Oooja er et godt bud på en skænk fra Bolia. I røget eg til 20.999 kr., bolia.com.

De tørre tal viser, at vi i stigende grad vandrer fra land mod by – og dermed også til en virkelighed med mindre boliger – små byhuse og lejligheder, som kræver nedskalerede møbler og færre ting, men som til gengæld stiller krav til mere orden. For det er en sandhed, at jo færre kvadratmeter vi har til rådighed, jo vigtigere er det med gode opbevaringsløsninger, hvis alt ikke skal ende i kaos. I de fleste husstande er der ting, som skal gemmes væk, og det kræver skuffer, skabe, kommoder og skænke.

Uanset om vi bor på få eller mange kvadratmeter, i byen eller på landet, er opbevaringsmøbler en nødvendighed, og vi kan lige så godt gøre en dyd ud af nødvendigheden. Den kendsgerning bliver i
stigende grad imødekommet af designere og møbelproducenter, der byder ind med både funktionelle og dekorative skabs- og reolmøbler til alle typer af opbevaringsbehov.

Et af de møbler, som er vendt tilbage, er skænken eller dækketøjsskabet, som jo var et fast element i 50’ernes og 60’ernes indretning. De nye bud på dette møbel har da også referencer til epoken, men der er også friske fortolkninger i innovative materialer og med ekspressive udtryk. Sæsonens skænke byder således på låger i
metal, i broderet finér eller lyddæmpende tekstiler. Flere har
integrerede musikanlæg og indbyggede højtalere. Nogle fungerer endda som kunstneriske kreationer og har potentialet til en status som stuens egentlige omdrejningspunkt.

Shade
© Bonaldo

Shade-skænken med 70’er-inspireret grafik, designet af Giuseppe Viganó for Bonaldo. I den viste længde, 230 cm, 47.900 kr., form75.dk.

Casier Standard
© Cassina

De legendariske designere Le Corbusier, Pierre Jeanneret og Pernette Perriand præsenterede i 1925 modulsystemet Casier Standard. Systemet blev sat i serieproduktion i 1978 hos Cassina. 61.380 kr., paustian.dk.

Absolut
© Jk-international

Absolut er en eksklusiv skænk, designet af Paolo Cattelan for Cattelan Italia. Lågerne har quiltede læderlåger, som også medvirker til en god akustik i rummet. Fås i to længder, flere farver og materialer. Fra 24.500 kr., jk-international.dk.

Grand Sideboard
© dk3
  1. Med en længde på 240 cm lever Grand Sideboard op til sit navn. Jacob Plejdrup har designet den robuste skænk, der fås i massiv eg, vild eg og valnød. Lågerne er nano-laminerede. Fra 32.347 kr., dk3.dk.
Password
© Hansk

Verona, skænk designet af Markus Johansson for svenske HansK indgår i en større kollektion af spisestuemøbler. Fås i flere træsorter og overflader. 11.400 kr., hansk.se.

Smarty
© Image Collection

Smarty fra Emmegis Lab Collection er designet af Luca Nichetto. Et
opbevaringsmøbel i en, to eller tre sektioner, som kan kombineres på mange måder. Fra 6825 kr., imagecollection.dk.

Inmotion
© MDF Italia

Inmotion, designet af Neuland Industriedesign, er et elegant opbevaringsmodul fra italienske MDF Italia. Fås i flere farver og materialer. Fra 19.060 kr. interstudio.dk.

Heron
© MDF Italia

Heron har låger, skuffer og åbne enheder med mulighed for sider i glas. Designet af Rodolfo Dordoni for MDF Italia. Fra 36.940 kr., interstudio.dk.

Password
© Interstudio

Pass-Word er et alsidigt modulopbygget system designet af Dante Bonuccelli. Skabt til at rumme de nyeste multimedieenheder. Skjuler ledninger og kabler. Pris ved henvendelse. interstudio.dk.

Kabino
© Normann Copenhagen

Simon Legalds Kabino-serie for Normann Copenhagen er udvidet med fire nye møbler. Fås i hvid og grå i materialerne mdf, stål, aluminium og ask. Skænk fra 5999 kr., normann-copenhagen.com.

Nex Pur Box
© Piure

Nex Pur Box er en stringent kommode fra Piure. 14.066 kr., nellemann-agency.dk.

Couture Cabinet
© BD Barcelona

De svenske designere Fredrik Färg og Emma Blanche har designet Couture Cabinet for BD Barcelona. Finérlågen har et broderet mønster. Fås i naturask og sort bejdset ask fra 27.100 kr., qq-design.dk.

Norra
© Skovby

Norra by Skovby gør det muligt at kombinere elementer og farver og bygge en reol, en bogkasse, en skænk mm. Fra 1659 kr., skovby.dk

Dalia
© BD Barcelona

Den mexicanske designer Joel Escalona har med skænken Dalia føjet
lidt latinamerikansk charme til BD Barcelonas kollektion. Pris ved forespørgsel, qq-design.dk

Weave
© Ringvide

Designeren Lukas Dahlén har kreeret Weave-skænken for svenske Ringvide. Birk og vævet birkefinér. Fås i natur
og sort. Se mere på ringvide.com.

Tone Cabinet
© Zilenzio

Tone Cabinet er en elegant skænk med lydabsorberende front. Bag designet står danske Norm Architects, mens Note Design Studio har valgt farvepaletten for svenske Zilenzio. Fra 18.687 kr., Zilenzio.se.

Amber
© Bolia

Amber-serien designet af Michael H. Nielsen. Man kan sætte sit eget præg ved at vælge mellem forskellige formater, ben, greb og farver. 7999 kr., bolia.com.