Sådan indretter man en soveplads til forældre i stuen

Hvad gør en familie med tre små børn, der bor i et lille rækkehus, hvor sovepladserne er begrænsede? Se indretningsekspertens ideer her.

Kære Lone,

Vi er en familie på fem, der godt kunne tænke os at udnytte pladsen i vores lille rækkehus mere optimalt. Vores hus er på 110 kvadratmeter. Vores to drenge på 10 år og 8 år deler værelse, og vores datter på 6 år har sit eget værelse. Vi vil gerne give drengene hver sit værelse ved, at vi flytter ud af vores soveværelse og ind i stuen.

Vi har talt om forskellige løsninger på en soveplads i stuen, men har svært ved at finde en god og brugbar løsning.

Vi kunne godt tænke os en løsning, der giver et aflukket rum.

Venligst,
Hans og Signe Stiig Aage

Kære Signe og Hans,

En ting er, at I vælger at sove i stuen med det besvær, det fører med sig af manglende privatliv, men så skal I ikke også til at kravle op under loftet for at sove, ej heller mangle skabsplads.

Det vil, som I nævner, ødelægge stuen for alle, hvis dagslyset blokeres af et sovearrangement, så derfor foreslår jeg, at I placerer jeres alkove inderst i stuen og bruger skabe som afskærmning til resten af rummet. Sætter I en plade på bagsiden, kan den males og fungere som væg. Åbningen til alkoven kan afskærmes af gardiner eller panelgardiner, men vigtigst er det, at I kan lukke af og være i fred. Der er kun 60 cm imellem seng og skabe, så skabsdørene kan akkurat gå helt op, men I kan også vælge skydelåger der ikke fylder så meget.

For at dette kan lykkes, skal I blænde værelsesdøren og flytte den længere ud mod facaden. Hvis I vælger en skydedør, kommer den ikke i vejen for ganglinjen fra værelset og til haven.

Tilbage er der nu ca 4 meter x rummets fulde bredde på 3,38 meter, og her kan I sagtens få indrettet en hyggelig stue med sofa, reoler og tv.

Da gangforløbet ind til stuen er pænt bred, kan I ydermere hænge en række 30 cm dybe reoler op og skaffe jer ekstra plads til bøger, osv.

Bedste hilsener Lone