Sådan sikrer du et eksklusivt set-up til film og serie-aftener

Der er 5 ting, der kan gøre en forskel, når det kommer til at skabe en luksuriøs film- og serieoplevelse på de kolde og mørke efterårsdage.

Vi bruger som regel flere timer foran TV'et, når det bliver mørkt og koldt udenfor. Derfor er der også grund til at overveje, om du bør gøre noget nyt derhjemme for at kunne skabe film- og serieaftener i særklasse.

Ønsker du et eksklusivt set-up, hvor du føler, at du sidder i biografen, er der fem ting, du kan overveje. De fem råd, udarbejdet sammen med Samsung, klæder jer på til at indrette jeres stue eller TV-rum, så I får den allermest luksuriøse følelse – samtidig med, at hjemmet får en æstetisk opgradering.

1. Sørg for, at du sidder godt

Vil du gengive en biograf-følelse i dit eget hjem, bør du selvfølgelig sidde blødt og bekvemt. En komfortabel sofa eller lænestol er en essentiel del af enhver god film-oplevelse, da det skal føles rart for kroppen at bruge timer foran skærmen. Når du går på jagt efter en sofa næste gang, bør du tænke i komfort og ikke kun design.

Har du et helt rum til at skabe en hjemmebiograf, kan du finde mange stole, som efterligner looket af den typiske biografstol – eller blot behagelige stole, du kan hæve og sænke, for at få den mest autentiske følelse.

2. Investér i en ægte biograf-skærm

Den primære forskel mellem at se en film i biografen og at se en film i din stue er skærmen. Derfor er det altafgørende at vælge en skærm, som kan løfte filmoplevelsen. Er du ude efter at skabe et eksklusivt hjemmebiograf-set up, er en projektor et af de mest fundementale elementer.

Ønsker du dog stadig en minimalistisk stue, kan du overveje at vælge The Premiere fra Samsung. Det er en moderne projektor i et simpelt design, som ikke fylder meget, men som kan fremvise en kæmpe skærm på op til 130" i topkvalitet. The Premiere anvender blandt andet en lyskilde med triple laser, som giver præcis farvegengivelse. Skærmen kan nemt projiceres direkte op på en enkel, hvid væg, og den indeholder stadig de samme funktioner som et normalt TV.

Projektoren The Premiere har både 4K-opløsning og en særlig triple laser-teknologi, som kan give dig følelsen af at sidde i biografen.

3. Vælg et TV med knivskarp kvalitet

Dit TV skal selvfølgelig hænge sammen med din stil og dit interiør. Så hvis du blot ønsker et TV hængende på væggen i stedet for en projektor, er der mange modeller, der kan matche dine behov for en skarp visuel film- og serieoplevelse, og som samtidig er en æstetisk opgradering.

Samsungs The Frame er et særligt populært TV, da det forener lækkert design med en imponerende visuel oplevelse. Blandt andet kan The Frame gengive over en milliard farvenuancer. Desuden kan det personliggøres, da du kan tilkøbe forskellige rammer til TV'et, og gennem et Art Store-medlemskab kan du også sætte kunstværker og billeder på skærmen, når TV'et er slukket.

Endnu et TV, som kombinerer billedkvalitet med godt design, er The Serif fra Samsung. TV'et er formet som et letgenkendeligt "I", der kan imponere dine gæster, ligesom det har visuelle features såsom en 100 % farvevolumen, der giver bedre detaljer i mørke og lyse scener.

4. Sikr dig, at lyden er i topklasse

En ægte biograf-følelse er svær at fremtvinge, hvis der ikke er god nok lyd under filmen. Lyden er generelt super vigtig for film- og serieoplevelser, da det ofte er gennem lyden, at vi kan leve os helt ind i fortællingerne. Sørg derfor for et supergodt lydsystem, der gør det muligt at dykke helt ned i filmen.

Oftest kan du få vejledning til de bedste højttalere, der matcher dine behov, i elektronikbutikker. Du kan også gå på udkig 2-i-1-løsninger, hvor både skærm og lyd hænger sammen. Med projektoren The Premiere er der eksempelvis indbygget 40 watt 4.2-kanal-lyd, som giver en kraftfuld effekt.

5. Gør rummet helt mørkt – og sørg for stemningen

Når du skal se noget, du har glædet dig til, er det ærgerligt for oplevelsen, hvis der falder lys ind på skærmen, eller hvis du ikke kan se detaljerne. Selvom årstiden gør, at mørket hurtigere falder på, kan du også sagtens selv sørge for et mørkt rum. Investér i nogle ordentlige mørklægningsgardiner – eller mal væggene på dit filmværelse i mørke nuancer, hvis det giver mening i boligen.

Og så er der naturligvis alt det andet udenom, der gør det hele en anelse hyggeligere – såsom tæpper, behageligt tøj, lækre drikkevarer og noget sødt eller salt på bordet. Tilbage er der kun at læne dig tilbage, slå mobilen på lydløs og klikke "play" på fjernbetjeningen.