Sådan indretter du pænt med højtalere i din stue

Dag er musikinteresseret og bruger sin stue som arbejdsrum. Han vil gerne have hjæp til, hvordan han får plads til sine højtalere og guitarer uden at det bliver rodet. Vores indretningsekspert giver sit bud her.

Hei,

Jeg har lest mange av dine reportasjer i bladet BO BEDRE der du gir gode råd om innredning.

Jeg har en stue som jeg synes er veldig vanskelig å innrede fordi det mangler vegger, og alt blir et kaos. Er det slik at om jeg sender deg en tegning av rommet, så kan du gi et enkelt forslag til innredning? Jeg mener hvordan man bør plassere møbler.

På fritiden er jeg kreativ, og dyrker musikken. På mange måter er stuen også et "arbeidsrom". Jeg liker 60-70 musikk og spiller masse gitar og skriver sanger. Så en god stol for å spille gitar må jeg ha.

Jeg behøver bare et enkelt forslag. Håper du kan hjelpe meg.:)

Med vennlig hilsen

Dag Rune Norheim, Larvik Norge

Kære Dag,

Det er en god idé at samle de forskellige funktioner lidt tydeligere, end du gør i dag.

Det giver ro i stuen hvis du placerer lænestol- og sofagruppen, så den vender ryggen til stuens ganglinje fra trapperum til køkken.

Den nye hylde bagved sofaen giver dels sofaen noget at stå opad, så den lille mur- ende ikke stikker frem og generer møbleringen og dels giver den mulighed for at stille de mindste forstærkere lidt af vejen under den, mens du får plads til lampe, nips og billeder på væggen ovenover.

Se på snittet, hvordan hylden skal flugte med sofaens ryg i højden.

Den højeste forstærker kan desværre ikke sådan gemmes væk, så den må blive stående bagved døren til gangen. På modsatte væg stilles det lave tv-møbel med fjernsyn.

Guitar-stolen flyttes alt efter, hvor den skal bruges - til guitarspil eller som ekstra stol ved sofaen.

Dit spisebord står i dag klemt op imod facaden og det synes jeg, du skal flytte ud på gulvet, så man kan komme omkring det på begge sider. Det er meget smukkere og der er stadig god plads til at komme omkring til havedøren.

Når du flytter bordet, kan du også tillade dig at det er lidt større - det viste er 180 cm langt.

Din hvide kommode er kommet ud i trapperummet og der er i stedet kommet nye reoler til. 4 bogkasser á 70 x 70 x 35 cm plus en halv på 35 x 70 x 35 cm, der placeres på væggen under det højtsiddende vindue.

Du mangler nu at finde en fast vægplads til dine guitarer, for de skal op at hænge så de ikke får stuen til at virke rodet, når de står på gulvet. De kan hænge på væggen ind mod køkkenet eller på begge sider af det højtsiddende vindue.

Mange hilsener Lone