Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Parrets stue trænger til et nyt liv

Arkitekten foreslår blandt andet at omrokere sofaerne på en særlig måde, da det vil gøre en væsentlig forskel i rummets udtryk.

Hej Lone,

Vores stue trænger til nyt liv efter mange år med børn.

På grund af en stor bogsamling, hvor reolen fylder hele den ene væg, har vi måttet undvære at hænge kunst på væggene, hvilket vi har været kede af.

Stuen er 2.75 til loft, reolen er 4.8 meter lang og 2 meter høj og resten af møblementet står for en udskiftning.

Så kort og godt: Vil du se på vores stue med friske øjne, så vi kan komme videre?

Venligst Marie og Martin

Kære Marie og Martin,

Hvis I er indstillede på at ændre lidt på reolens opbygning, så kan I gøre den mere kompakt ved at øge den i højden og forkorte den, så I får plads på væggen for enden til et stort flot billede.

Hvis I synes at I alligevel kommer til at mangle hyldemetre, vil der blive plads til bøger på den anden side i den nye lave reol.

Med hensyn til stuens samlede møblering, så vil det nemlig gøre en væsentlig forskel at placere sofaerne inde i stuen og derved få mere luft og plads omkring vinduerne.

Dels gør det stuen større med fri adgang til vinduer og dagslys og dels må det være varmt at sidde så nær lys og solvarme, og om aftenen er afstanden til fjernsynet lige lovlig lang.

I stedet for jeres nuværende tunge tv-opstilling med under – og overskabe omkring fjernsynet, kan I i stedet, som nævnt, bruge den anden langvæg til en lav reolophængning, så I får plads til TV men også mulighed for at hænge flere billeder op.

De skitserede sofaer er 90 x 200 cm, sofabordene i to runde størrelser – 80 og 45 cm i diameter, gør også indretningen mere løs og rummelig, de lave reoler kan være alt muligt: Montana, ATBo, Trævarernes, Mistral, osv., med en cirka højde på 45 – 50 cm, så fladskærmen kommer til at hænge i en fin højde i forhold til sofaerne. Tæppet er 2 x 3 meter og samler opholdsafdelingen.

Det runde spisebord med diameter på 120 cm foreslår jeg erstattet af et langbord med max bredde på 90 cm, hvilket giver mere plads i rummet. I skal selvfølgelig ikke have 10 stole stående til hverdag – det er blot for at vise hvor meget plads der er uden tillægsplader eller ekstra bord, når I skal være mange.

Mange hilsener Lone

© Lone Barslund – FØR

© Lone Barslund – EFTER

Håndplukket til dig