indretningstips ombygning etplanshus
© Lone Barslund

Ombygning af etplanshus

Familie har købt et hus med store flotte vinduespartier i stuen – hvordan får de samtidig plads til sofa-hygge-hjørne?

Kære Lone

Min mand og jeg har købt et gammelt arkitekt -tegnet hus fra 1971. Det har de fedeste vinduespartier og store rum.

Vi har tre udfordringer i forhold til planløsningen/ombygning:

Vi har en drøm om at åbne op, så vi får køkken-alrum. Det kan gøre ret nemt, da skillevæggen mellem spisestue og køkken i dag er opbygget som en reol. Vi har dog lidt udfordringer mht. til indretningen og kan ikke rigtig se hvordan der bliver plads til et sofa-hygge-hjørne på grund af de mange store vinduer.

Jeg drømmer om et stort soveværelse med plads til walk-in. Det kan også relativt nemt laves ved at vælte en væg mellem et lille værelse og de eksisterende soveværelse.

Det giver imidlertid 2 udfordringer. 1. skal vi beholde begge døre? 2. hvordan laver man walk-in/garderobe, når der er et stort vindue....?

Det store badeværelse skal renoveres. Jeg kan slet ikke se, hvordan en optimal indretning af rummet vil være. Vi kan godt lide at der er to indgange, så der både er indgang fra entréen og fra badeværelset, men det virker snørklet med den nuværende indretning.

Håber at du kan komme med nogle gode fif.

Jeg har vedhæftet plantegning - både den oprindelige og en, hvor vi har lavet lidt ændringer.

På forhånd tak! Mvh. Anna

Kære Anna.

Tillykke med huset,- I kommer da til at hygge jer med al den plads og det gode dagslys.

Jeres eget forslag med at få etableret det tredje værelse ved at fjerne depotet er rigtig fin.

Jeres køkkenindretning er også på plads,- blot skal I måske vende bryggersdøren så den ikke går ud i køkkenet men indad i bryggerset, ligesom den anden bryggersdør til stuen selvfølgelig skal blændes.

Med hensyn til entré og badeværelse, så synes jeg jo at I skal tænke lidt ”større” her; Jeres gæster skal ikke have adgang til jeres bad, men bruge badeværelset i børneafdelingen, så jeres eget bad kan indrettes med én adgang fra jeres master bedroom,- det vil føles virkelig skønt. Når I blænder døren fra entreen slipper I også for alle de små ”mellemrum”, som ikke udnytter pladsen til noget. Hele arealet går nu til badeværelset, der kan indrettes generøst med vaskebord med to vaske, en stor bruseniche og et badekar. I entreen giver det jer en dobbelt så lang skabsniche til overtøj og sko. Og som vist på tegningen kan I øge dørbredden til alrummet med en glasdør, så I forstærker flowet igennem huset.

Soveværelset ville jeg indrette som et stort rum, igen for at få det bedste ud af de skønne m2, og indrette en skabsafdeling med 8 skabe ryg mod ryg, som lyset kan passere hen over, så I får glæde af lyset fra både vindue og gavlens vindue og dør.

Jeg har angivet to sengeplaceringer, så I kan se hvor meget den fylder.

Vælger I at placere sengen med hovedgærdet mod badeværelset, bliver der plads til en lang kommode opad køkkenvæggen, uden at rummet bliver overmøbleret af den grund.

Med hensyn til den øvrige møblering, så skal I tænke meget over akustikken, og derfor er der på skitsen strøet løse gulvtæpper ud over det hele, ligesom jeg ville placere en stor bogreol for enden af spisearealet sammen med jeres daybed og gøre plads til legeareal på et lunt tæppe.

Pejsestuen indrettes ikke som det lidt overflødige rum, I har forestillet jer, men som jeres super hyggelige fjernsynsstue med polstersofa, lænestole og løse tæpper.

Døren til entreen er blændet da det giver et langt bedre møblerbart hjørne i stuen.

Mange hilsener Lone

indretningstips ombygning etplanshus før og efter billede
© Lone Barslund
indretningstips ombygning etplanshus før og efter billede
© Lone Barslund