Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Ny trend: Sådan skal du nu bruge din reol

Bog-reolens tid er ovre!

En anden rolle

På årets møbelmesse i Milano manifesterede det sig tydeligt: reolerne har fået en renæssance.

For år tilbage diskuterede man, om de som møbel ville uddø sammen med bøgerne, men de, altså bøgerne, har det jo bedre end nogensinde og har overlevet de digitale alternativer, så reolen består! Men hvis du tror, at den skal bruges til alle de bøger, du køber, så må du tro om igen. Vi har skrevet det før, men gentager det gerne. Reolen anno 2018 skal bruges som display for din velkuraterede private samling af objekter.

Som Montana udtrykker det i forbindelse med deres nye system: "Montana Free er ikke blot et møbel, men et stort, åbent kanvas". Det er hjemmets instagram-konto. Her udstiller og iscenesætter du de ting, du gerne vil identificeres med. Og er der noget galt i det? Nej, bestemt ikke. Det giver dig formodentlig blot en øget bevidsthed om de ting, du bor og omgiver dig med. De store designvirksomheder præsenterede nogle kunstfærdige versioner af den velkendte reol i Milano: skulpturelle, modulære, fritstående letvægtere, som kan bygges op, nøjagtig som det passer dig – og med den ekstra gevinst at du kan bruge dem til at bygge rum op med.

Jeg har valgt et par eksempler, suppleret med et par andre møbler, der helt symbolistisk fortæller om vores foranderlige og transparente liv.

© Montana

Montana er kommet med dette nye system designet af Jakob Wagner, Montana Free, med farvede bagplader betrukket med tekstil.

© MDF Italia

Super Position er navnet på denne grafiske reol fra MDF Italia tegnet af Jean Nouvel Design.

© B&B Italia

Minimalt og spinkelt. Reolen Jack fra B&B Italia.

© De Padova

R.I.G. Modules er en del af danske MA/U Studios kollektion for De Padova.

© Minotti

Sofabordet Waves fra Minotti er Nendos smukke bud på et bord med plads til velvalgte ting på hylderne under glaspladen.

© Svenske String

Svenske String er kommet med mange nye varianter af boghylden fra 1949. Nu fås systemet bl.a. i olieret røget eg.

Relaterede Artikler