Når sofaområdet skal være ideelt til gæster

Lenes sofagruppe i stuen fungerer ikke til det, den egentlig skal bruges til. Hun vil gerne kunne invitere gæster til velkomstdrinks og snacks, kaffe efter middagen og lignende. Vores indretningsekspert giver sine bedste råd her.

Til BO BEDREs møbleringsekspert,

Vores sofagruppe i stuen (vinkelstue med spisearrangement i den anden del) fungerer ikke til det, den egentlig skal bruges til: Velkomstdrink/snacks til gæster - kaffe efter middagen og lignende. Vi er ofte 8 til vores gæstebud.

Stuen er møbleret med en gammel (ca. 1960) Børge Mogensen briks - et lavt møbel, som fungerer fint som ekstra seng, når der er børnebørn på besøg, men som opleves for lav som siddemøbel. Jeg holder af den, fordi den er smuk - især efter seneste ombetrækning. Egentlig burde den stå frit.

Det andet siddemøbel er en slidt Børge Mogensen to-personers sofa i brun læder.

Desuden er der en tilsvarende øreklapstol. Plaiderne har bredt sig - for at dække over nedslidningen.

Over for to-personers sofaen væggen møbleret med lavthængende hvide Montana reoler. De er i virkeligheden for dybe (40 cm), da de blev købt før fladskærmene blev aktuelle. Det var tidligere her, vi så TV.

Bag den gamle lave briks var der oprindelig en dør ud til fordelingsgangen, men vi lukkede den af for at skabe en roligere hyggekrog uden gennemgang. Det har desværre skabt en lidt mørk og trist fordelingsgang næsten uden dagslys.

Jeg kunne godt fristes til at genåbne denne dør, men så er der ikke plads til den store briks. (Har nogle gange lyst til at bryde hele væggen ned!)

Jeg er efterhånden mere åben over for at skille mig af med et eller flere af de gamle dyre møbler (især øreklapstolen) da de er så kostbare at renovere, og i stedet anskaffe noget lidt billigere? Jeg er ikke vild med tunge vinkelsofa arrangementer.

Behov: En sofa/siddegruppe med plads til 6 - 8 personer af den ældre, bridgespillende årgang!

Er det et møbleringsproblem, der har teamets interesse, sender jeg gerne de præcise mål.

Venlig hilsen Lene Kragh Pedersen

Kære Lene.

Det er begrænset hvad der kan fyldes på i den ret smalle opholdsdel af stuen, med de kun 295 cm bredde. Når du så oveni gerne vil have døren genåbnet for et bedre lys i gangen, så spidser det lidt til med muligheder.

Jeg skal ikke vurdere om du skal renovere de gamle lædermøbler, - de kunne komme ned og stå i pejse/tv stuen og få nyt liv der, men i opholdsstuen opfylder de ikke de krav du har til funktion, nemlig at der skal være plads til 6- 8 personer. Den lave briks bruger du til overnattende gæster, så den vil jeg foreslå at du flytter hen i spiseafdelingen under vinduet med en god læselampe og rykker spisebordet lidt nedad mod haveudgangen.

Hvis jeg skal føje dig og både åbne døren OG undgå en vinkelmøblering, så er der kun tilbage at placere to sofaer overfor hinanden og de må max være 85 cm dybe. Det giver et friareal imellem dem på 125 cm, fint til at passere på og fint til at stille småborde på når I skal bænkes til kaffe og G&T. Montanareolerne deles op i to moduler med to i hver og hænges dels i hjørnet af sofastuen og dels imellem brændeovn og dør til pejsestue.

Hvis jeg skal komme med et alternativ, så kan man bevare den blændede dør og placere to sofaer i vinkel, så der også bliver plads til bord og en lænestol. Montana´erne placeres som en halvhøj reol, to x to ved siden af dør til pejsestue.

Venlig hilsen Lone