Kan man få en hyggelig stue med en chaiselong sofa?

En lille familie har netop købt deres drømmehus. De er dog i tvivl om deres nyindkøbte hjørnesofa med chaiselong er den helt rette sofa til deres nye stue. Få indretningsekspertens bedste råd her.

Hej Brevkasse,

Vi er en lille familie på tre, som netop har købt vores drømmehus, efter at have boet i en lille to-værelses. Men nu står vi og skal til at indrette og investere i møbler. Vi har dog svært ved at se de bedste muligheder for stuen således vi ikke ødelægger lys og stilen med de store vinduespartier. Men vi ønsker at have en hyggelig stue, som giver pejsen et pænt fokus og samtidig skaber en helhed. Vi har købt en hjørnesofa i lys grå med chaiselong på. Den tænker vi skal placeres i midten af rummet så den vender ind mod tv'et (se billede). Og så har vi købt et sort rundt stuebord dertil.

Men resten er vi i tvivl om, og vil gerne have noget let tvbord så det er muligt at kunne stille lidt levende lys på eller bare lidt nipsting. Kan I hjælpe os videre i indretningen med gode tips? Og evt. fortælle om det er den rette sofa til rummet, set med jeres prof-øjne. Da vi nemlig stadig kan annullere købet.

Og så har vi svært ved at se mulighederne i vores lille entré (se billede). Vi vil gerne have en let, men stadig funktionel indgang - evt med en flot bænk med mulighed for at gemme lidt fodtøj væk. Og have en enkel krog eller to til jakker. Og evt. også noget så et lille levende lys kan få lov at sprede hygge.

Håber I ser muligheder ud fra billederne - og kan hjælpe os.

På forhånd tak!

De bedste hilsner Pernille Sinkjær

Kære Pernille.

Det er umiddelbart en meget tung sofa til en ikke så stor stue. Jeg synes altid det er at foretrække med en løs puf, som man kan skubbe væk. Selve hjørnesofaen er fin.

Hvis det var min stue, så ville jeg hænge en lang reol op på hele endevæggen ca. 80 cm over gulvet, som basis for billeder, nips og lamper. Derudover ville jeg stille sofaen med ryggen til henholdsvis reol og vindue, for at kunne sidde og se ud i rummet istedet for at vende ryggen til. Når du stille sofaen med ryggen til døren opnår du reelt at smide en masse god gulvplads væk, som så kun fungerer som gangareal fra entre til spisestue. Vendes den, som foreslået, åbner den sig mod gulvarealet som så faktisk kan bruges til noget: ekstra stole når I er mange og ikke mindst plads til leg.

Det vil betyde at fladskærmen skal op på et drejebeslag på væggen til højre for pejsen.

Jeres entré kan ikke klare meget mere end enten de ønskede knager til vådt overtøj eller på samme væg et konsolbord til nøgler og dims eller en kort bænk. Jeg antager at indbygningsskabene er gode at have, da de rummer en masse. Måske er der en enkelt sektion som kan stå uden låge, så der er en åben bøjlestang til fugtigt overtøj? På den måde får du mulighed for konsol eller bænk på væggen.

Mange hilsener Lone