Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Indretningen har ikke ændret sig i 20 år – NU skal det laves om!

Familien har set på samme indretning i 20 år – og nu er det nok! Men hvilken stil? Hvilken sofa? Og hvilke reoler skal de vælge?

Ny stue til fru Lassen

Kære Lone,

Vi har brug for hjælp til at indrette stuen, nu har vi set på samme indretning i 20 år. Vi overvejer ny sofa / sofaer. Vi har også en svane stol, som pt står et værelse.

Skal vi købe en større sofa og en stol mere? Vi er 2, og når børnene er hjemme er vi 6 voksne og 2 børn. Reolerne er Hammel, hylderne er vi trætte af, anlæg kan kun stå det ene sted i stuen grundet stik.

Sylvester litografierne er vi glade for men kan de hænge anderledes, skal loftet males ? Skal kan vi have andre gardiner ? Tv møbel ? Kort sagt vi kunne godt bruge hjælp.

Mange hilsener Jeanne Lassen

Kære Jeanne,

Det er en meget stram og enkel indretningsstil, I har valgt til et meget stramt og lyst hus, så måske er det en af årsagerne til at det ikke helt spiller mere?

Hvide reoler, koksgrå og sorte møbler og lamper med stål- eller sorte skærme giver et lidt unuanceret udtryk, hvor jeg synes at I skal få blandet mere blødhed og komfort ind i indretningen, så den følger lidt mere med tiden.

I kan sagtens genanvende jeres reoler og tilkøbe hvad der mangler, men de to næsten ens, lave ophængninger kan med fordel ændres til den samme lave reol med jeres anlæg og så en ny, høj, reol, der understreger rummets fine højde. ( Mal ikke lofterne) På væg mod køkkenet hænger der i dag tre lave reoler med lidt billede og planter men ingen belysning. Det kan I ændre til en høj reol, med to moduler i bredden og fire i højden, så der bliver bedre afstand til døren i hjørnet. Det bare vægstykke udsmykker I med et billede og en lampe, så hjørnet ikke er sort om aftenen. Hylden over reolen med anlægget fjerner I og også her vil noget lys være rart samt et større billede for at få hele menageriet gjort højere på væggen. En af de nye standerlamper vil kunne give lys til reolen hvis den placeres imellem reol og sofa som vist på planen. I kan hænge jeres fine Sylvester litografier op her, samlet i et kvadrat med samme afstand lodret OG vandret, så de danner et samlet, stort format.

Jeg kan godt lide jeres nuv. placering af sofaerne med god luft omkring dem, og at de åbner sig mod køkken og spiseafdeling, men stuen vil have godt af et blødere design, når I køber nyt. Det samme gælder gardiner, hvor I i dag har dem klemt sammen i hjørnerne. Der er oceaner af glas og udsyn, så vælg nye gardiner der godt må hænge løst og fylde mere. Om det er hør, der er meget populært fordi det falder så smukt, betyder måske mindre, men vælg et stof i en varmere råhvid eller gylden farve, der skal stå fint til de nye sofaer.

Og sofaerne? Den største forandring vil I få ved at vælge en model med smallere armlæn, for det vil give mere siddeplads og et møbel der syner længere og mindre bombastisk. Der er mange smukke mørkegrønne stoffer i butikkerne, så kik jer omkring efter en ny farve,- grøn er stadig en rolig og dæmpet grundfarve, selvom I nok vil finde det temmelig modigt at gå fra sort og grå til flaskegrøn og gylden. Puder og en plaid i gylden, gråbrun og sart rosa vil live gevaldigt op. En stor gulvkrukke med en plante i hjørnet gør det samme.. Måske en lille marokkansk læderpuf.

Erstat den store puf med jeres Svanestol. Behold de sorte borde men køb to nye standerlamper med hvid skærm ( jeg er stadig ikke træt af at anbefale Costanza fra Luceplan på grund af lyset) som erstatning for loftlampen over sofabordet og den sorte stander i hjørnet,- den kan I flytte over i det før- omtalte hjørne ved den høje reol.

For at få en linje i den nye indretning kan I male væggen bag vitrineskabet i spisestuen i en varm gylden,- f. eks. HAY fra Farrow & Ball.

Vh Lone

Håndplukket til dig