© Kira Brandt

I en stue med store vinduer – hvor stiller man tv'et?

Det kan være svært at indrette en hyggelig stue, når der er vinduer fra gulv til loft.

Hej Hanna.

Jeg har to forslag til dig, så du selv kan vurdere hvad der vil passe jer bedst.
Indretning A har fladskærmen monteret på den halve endevæg, hvilket gør at sofagruppen vender ryggen delvist til gangarealet ved dørene til hhv. entré og spisestue.
Det er helt okay, så længe I møblerer dette areal så det ikke fremstår som rest- plads. Det kunne gøres med høje reoler placeret på begge sider af fløjdørene eller en indbygget reol der også går henover dørene.
Der ud over er der fint plads til en lav reol indenfor døren til gangen.
Sofagruppen er møbleret med to 2 meter lange sofaer og en eller to lænestole. Jeg ville selv placere den ene i ”læsehjørnet” ved reolen, for at få bedre udsyn til have og marker. Den sidste stol kan jo altid flyttes hen til sofaerne, når I skal være mange.

Forslag B prioriterer reolplads og fladskærm højt; Her er den lange væg indrettet med reoler og skærm, så siddepladserne vender delvist med siden og ryggen til glaspartierne.
Min personlige holdning til udsyn og dagslys er at mens det er vidunderligt når man er aktiv omkring morgenmad og i løbet af dagen, så er man mere inaktiv og afslappet om aftenen, når man når til sofaerne, og så er det nok mere bøger, avis og fjernsynsprogrammer, der styrer, og ikke så meget udsigten.
Jeg håber der er en af løsningerne, der passer jer.

Hilsener Lone