Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

I en stue med store vinduer – hvor stiller man tv'et?

Det kan være svært at indrette en hyggelig stue, når der er vinduer fra gulv til loft.

© Kira Brandt

Hvor sætter vi fladskærmen?

Hej Brevkasse / Lone.

I vores virkelig, dejlige hus har vi en svær stue, idet der fra arkitektens side er lagt stor vægt på dagslys og kik til have og markerne bagved. Det betyder at to af væggene stort set består af vinduer fra gulv til loft. Det samme gør sig gældende i spisestuen men der gør det ikke noget da spisebordet står midt i rummet.
Vi nyder meget lyset, kikket og linjerne i huset, men det gør desværre også at vi ikke rigtig kan få styr på møbleringen med sofaer og fladskærm.

Jeg tror ikke det var så almindeligt med fladskærm da huset blev bygget i 80´erne, som det er i dag, og vi synes ikke det er godt med tv foran glaspartierne.
Vi har brug for i hvert fald 6 pladser i hhv. sofaer og lænestole. Reolplads er også et issue, vi overvejer at skulle have mere bogplads.
Vi håber at du kan komme op med et godt forslag til os.

Venligst Hanna Hansen

Hej Hanna.

Jeg har to forslag til dig, så du selv kan vurdere hvad der vil passe jer bedst.
Indretning A har fladskærmen monteret på den halve endevæg, hvilket gør at sofagruppen vender ryggen delvist til gangarealet ved dørene til hhv. entré og spisestue.
Det er helt okay, så længe I møblerer dette areal så det ikke fremstår som rest- plads. Det kunne gøres med høje reoler placeret på begge sider af fløjdørene eller en indbygget reol der også går henover dørene.
Der ud over er der fint plads til en lav reol indenfor døren til gangen.
Sofagruppen er møbleret med to 2 meter lange sofaer og en eller to lænestole. Jeg ville selv placere den ene i ”læsehjørnet” ved reolen, for at få bedre udsyn til have og marker. Den sidste stol kan jo altid flyttes hen til sofaerne, når I skal være mange.

Forslag B prioriterer reolplads og fladskærm højt; Her er den lange væg indrettet med reoler og skærm, så siddepladserne vender delvist med siden og ryggen til glaspartierne.
Min personlige holdning til udsyn og dagslys er at mens det er vidunderligt når man er aktiv omkring morgenmad og i løbet af dagen, så er man mere inaktiv og afslappet om aftenen, når man når til sofaerne, og så er det nok mere bøger, avis og fjernsynsprogrammer, der styrer, og ikke så meget udsigten.
Jeg håber der er en af løsningerne, der passer jer.

Hilsener Lone

Relaterede Artikler