Hvordan får man plads til fjernsynet i et helt åbent fællesrum?

Mads og Isabel overvejer et helt åbent rum, hvor der er ingen vægge i indgangen eller mellem stue og køkken. De er dog i tvivl om, hvor de så skal placere fjernsynet. Vores indretningsekspert giver dem tre gode løsningsforslag.

Hej,

Vi har brug for lidt hjælp fra Danmark til vores nyindkøbte lejlighed i Spanien.

Byggeriet står først færdig til sommer, så vi skal nu overveje hvordan vi bedst kan få lejligheden indrettet.

Det er indgang, stue og køkken der giver os de største "bekymringer". Køkkenet måler 3 x 6 m, stuen 4 x 7,5 m, på den nuværende tegning.

Vi har overvejet et helt åbent rum, altså ingen vægge hverken i indgangen eller mellem stue og køkken. Problemet vil dog være placering af TV'et i dette scenarie. Vi vil helst have sofa/TV, hvor vi har udgang til terrassen, og ligeledes kan nyde udsigten derfra.

En anden overvejelse er at åbne delvist op, altså have muren mellem stue og køkken. Altså vil der være 2-2,5 m inden muren mellem køkken og stue begynder.

Køkkenet vil her blive rykket helt ned i enden ved terrassen.

Vi har spurgt om køkkenet kunne flyttes op i venstre hjørne, men dette er desværre ikke muligt.

Har I nogen gode forslag?

På forhånd tak.

Mads & Isabel

Nuværende plantegning

Kære Mads og Isabel,

Jeg er helt enig i at det er spild med den lille entré i så stabilt et klima som i Spanien, så der ville jeg åbne ind mod stue/køkken og udnytte pladsen til en fornemmelse af lys og albuerum. Jeg vil så sætte en væg op en tak længere inde, så der er dør imellem jeres fællesrum og værelsesgangen med badeværelser, - det er rart at kunne lukke af imellem de forskellige funktioner. I entreen er der plads til en række skabe.

Skitse 1 med det lange køkken viser at der ikke er nogen fornuft i at placere sofagruppe og kogeplads så tæt på hinanden. Jeg tænker at I spiser ude og udenfor det meste af tiden, og at det er derfor I gerne vil nyde udsigten fra de bløde møbler, hvor det ellers er spisebordet man er mest aktiv omkring.

Skitse 2 er så med spisebordet inderst og den ønskede sofaafdeling nærmest terrasse og udsigt. For at det skal kunne lade sig gøre, har jeg lavet et vinkelkøkken med en ny væg bagved kogepladsen, så der fremkommer et godt hjørne til sofagruppen. Tv´et placeres på væggen overfor.

Skitse 3 har også et vinkelkøkken men med sofagruppen inderst; Her er der plads til tv i forlængelse af køkkenet.

Held og lykke med byggeriet og de mange gode ferier fremover.

Lone

Skitse 1
Skitse 2
Skitse 3