Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Hvor placeres tv'et i en stue med mange døre og vinduer?

Med begrænset vægplads kan det være svært at finde plads til et tv. Arkitekten hjælper parret med at indrette deres nye stue.

Kære Lone,

Min mand og jeg har købt nyt hus. Det har en stor stue, endda flere stuer, men en ting vi ikke fik tænkt over er, at der er utroligt mange døre, åbninger og vinduer, som gør det ret svært at indrette.

Vi kan ikke finde en plads til fjernsynet, da der er meget begrænset vægplads, og selvom der skal være en plads til fjernsynet, så ønsker vi heller ikke at stuen skal bygges op omkring fjernsynet.

Så jeg tænkte om du måske kunne se en løsning vi ikke selv kan, jeg medsender en plantegning med lidt noter, samt to billeder af stuen fra salgs opstillingen.

Vi vil gerne have en stor sofa, som man kan "flyde" i, for vi har også en pejsestue, og der skal være et arrangement som man kan "sidde" i og ikke flyde som den anden sofa.

Alle dine tanker er meget velkommen, på forhånd mange tak for hjælpen, og sig endelig til, hvis der er nogle oplysninger, du mangler.

Bedste hilsner Ann

Kære Ann,

Jeg kan sagtens se problemet med de mange åbninger, og kunne også se ud af salgsopstillingens billeder, at de forrige beboere heller ikke havde fundet en optimal løsning på placering af fjernsynet.

De havde sofapladserne vendt ind mod stuen (og ryggen mod det store vindue) og fjernsynet stående skråt ind foran vinduerne.

Jeg vil i stedet foreslå, at I placerer jeres sofa/sofaer som vist med ryggen til spisestuen, så I dels får delt de næsten 15 meter stueetage op via møbleringen og dels får et fint kik til pejsestuen (og lidt til pejsen) og mod haven samtidig med at fladskærmen kan få en fornuftig plads på væggen ind til biblioteket.

Jeg vil desuden foreslå, at I lukker lidt mere af til biblioteket for at få en bredere vægflade til skærmen.

Den skitserede åbning er stadig bred, - en meter, hvilket er en del mere end en almindelig døråbning. Alternativet er at blænde døren helt og lave ny indgang til biblioteket fra hall'en, men det burde ikke være nødvendigt, og det er desuden rart at dagslyset kan komme på tværs af huset.

Bag sofaen kan I stille et fralægningsbord / konsolbord til læselampe, plante og store, liggende bøger.

På den anden side af sofaen er der fin plads til et par gode lænestole, lidt reoler og småborde og gode læselamper.

Saml det hele med et generøst, stort gulvtæppe, så sofaafdelingen forankres på gulvet og i det store rum.

Bedste hilsener Lone

© Lone Barslund

Håndplukket til dig