Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Hjælp! Hvordan placerer vi tv'et, så det forstyrrer mindst?

En læser ønsker indretningsekspertens hjælp til at indrette sit køkken-alrum så optimalt som muligt. Se ekspertens bud her.

Hej Lone

Vi har netop købt dette hus med vedhæftede plantegning. Vi synes, at stuen er meget udfordrende at indrette. Har I en god løsning?

Da køkken, spisestue og stuer er ud i ét, vil vi meget gerne, at man ikke kan se fjernsynet fra køkkenet og spisestuen, da vi synes, at det vil forstyrre meget.
Vi har en Eilersen sofa med chaiselong, "Streamline". Der er udsigt ud over marker og skov fra vinduerne i stuen. Jeg ser frem til at høre fra jer.

Med venlige hilsener,
Emilie Mindegaard

Kære Emilie

Når du skriver at køkken, spisestue og stuer ligger i åben forbindelse med hinanden, går jeg ud fra, at der så er en lav brystningsmur rundt om køkkenet, selvom den er tegnet op på planen som de øvrige lukkede vægge i huset. Samtidig med at I gerne vil kunne nyde udsigten, vil I ikke kunne se skærmen fra spisestuen eller køkkenet, og det gør det jo næsten umuligt at løse.

Hvis I skal kunne sidde i sofaen og se ud på naturen, så skal skærmen placeres på det længste vægstykke imellem vinduerne, og her bliver den fuldt synlig fra alle kanter. Skal skærmen gemmes væk, kan I lave en separat fjernsynsafdeling i det lille hjørne i stuen, men her gør niveauforskellen det svært at få siddepladser nok. Det vil desuden kræve, at væggen ind til køkkenet bygges op i højden, så skærmen får noget ordentligt at hænge på.

Du skriver ikke hvilken side af sofaen, der er chaiselong på - højre eller venstre? Jeg bliver også nødt til at gætte mig frem til rummenes reelle størrelser, da det er en ejendomsmæglertegning, hvor de indbyrdes mål slet ikke passer. Så… Hvis det var mig, der skulle indrette en funktionel og hyggelig stue, så ville jeg ikke bekymre mig så meget om fjernsynets synlighed, men om at få placeret siddepladserne, så jeg dels får kig til de fine omgivelser, men også kig til køkkenet, hvor der ofte vil være nogen i gang med et eller andet, mens jeg hygger i sofaen.

Så mit forslag er, at fladskærmen/fjernsynet placeres opad køkkenvæggen enten lige ud for sofaen eller i midten på drejebeslag eller gulv, så det kan drejes hen imod sofa og siddepladser. Placeret, som tegnet på skitsen, vil det ikke være synligt fra hverken spisestue eller køkken. Det nederste lille hjørne i stuen kunne så indrettes med en lille biblioteks-egoistlæsekrog eller med lille arbejdsplads eller som et skønt roligt hjørne blot med grønne planter og et smukt tæppe.

Lone

Håndplukket til dig