Guide: Sådan vælger du den helt rigtige sofa

Som bannerfører for din personlige stil er sofaen det vigtigste møbel i din stue. Netop derfor kan det være svært at vælge, når du skal have ny sofa. Vi guider her til, hvordan du finder den helt rette.

Sofaen er nok et af de vigtigste møbler i stuen. Måske endda hele hjemmet. For udover at være et af de steder, hvor vi bruger mest tid, er det også det møbel, der kan være bannerfører for din personlige stil.

Netop derfor kan det være svært at finde frem til den helt rette sofa. Mulighederne er mange, for hvordan skal du bestemme dig for, hvilken sofa der vil være helt perfekt i dit hjem? Det guider vi til her.

Dane hjørnesofa med jordfarver foran grå væg

Dane-sofaen fås med flere forskellige betræk, som gør det muligt at mikse modulerne for et mere dynamisk og legende udtryk.

© Sofacompany

Størrelse og formål

Det kommer nok ikke som nogen overraskelse, at det vil være en fordel som noget af det første at bestemme dig for, hvor meget din nye sofa skal og kan fylde. Tænk derfor over, hvor mange mennesker, der skal kunne være plads til, om du skal kunne ligge ned i den og om den eventuelt skal kunne bruges som nødløsning til overnattende gæster.

Overvej også proportionerne i din stue, og hvilken effekt du vil skabe med din ønskede sofa. For bor du småt, kan det give en god effekt at indrette dig med færre og større ting for at skabe en illusion om et større rum. Her vil den fleksible modulsofa, Dane fra Sofacompany, være et godt valg, da den kan give en grandiøs følelse til rummet, mens du samtidig kan rykke rundt på modulerne alt efter behov og tilføje flere, hvis du får brug for det.

Flad lædersofa i daybed-stil foran trappe

En daybed som Alex kan være praktisk og stilfuld i entréen, men også skabe ramme for en hyggelig afslapningskrog i stuen.

© Sofacompany

Design og formsprog

Når størrelsen er på plads, skal du selvfølgelig også bestemme dig for hvilken stil og hvilket design, din sofa skal have. Tag udgangspunkt i, hvilken fornemmelse og stemning, du gerne vil skabe – Går du eksempelvis efter en rolig og nordisk stemning, kræver det ofte møbler med et let og simpelt formsprog. Vil du derimod gerne skabe en mere legefuld stemning, så gå efter møbler med små detaljer i designet, som øjnene kan på opdagelse i.

Vil du skabe et romantisk look, kan du med Holm-sofaen fra Sofacompany med sin moderne fortolkning af Chesterfield-stilen, give din stue en blød og klassisk tilføjelse, som du også opnår med daybeden Alex, der vil give din entré eller din stue et skud elegance.

Karrygul sofa i stue

Anna-sofaen er både tidløs og moderne i sit formsprog, men skaber også blikfang med det friske betræk, som nemt kan tage af for rengøring eller udskiftning.

© Sofacompany

Tekstil og betræk

Det tekstil, din sofa skal være i, betyder mindst lige så meget som selve designet. Det kan være med til at understøtte din personlige stil og få sofaen til at fremstå enten klassisk eller som et statement alt efter, hvilket betræk du vælger. Vælger du samtidig en sofa med aftageligt betræk, kan du forlænge dens levetid, da du så kan udskifte betrækket frem for sofaen, hvis du trænger til et nyt look.

Vil du have et klassisk og tidløst look, men samtidig også gerne lave et lille statement, vil en sofa som Sofacompanys Anna være et oplagt valg med den gule Curry-tekstil. Vil du løbende friske stuen op med et nyt betræk, kan du for eksempel nemt udskifte det til det flaskegrønne Cura-tekstil, der ovenikøbet er lavet af 165 genanvendte plastikflasker.

Hos Sofacompany er der altid fri fragt og 30 dages fuld returret, hvis du skulle ombestemme dig efter levering. Har du lyst til at prøve en sofaerne, inden du bestemmer dig, kan du altid besøge et af Sofacompanys showrooms i enten Aarhus, København, Odense eller Ringsted, hvor du også kan høre meget mere om dine muligheder for at få skræddersyet din sofa efter lige netop din stil og dit behov.