© Naver Collection

Guide: Sådan skaber du liv i et (stort) rum

Store rum stiller nogle særlige krav til, hvordan man kan skabe en hyggelig og indbydende atmosfære – vi har samlet 3 essentielle tips her.

Selvom det måske kan lyde som lidt af et luksusproblem at have meget plads at indrette på, så er det faktisk ret udfordrende. Det kan nemlig være svært at skabe et godt flow i indretningen, få udnyttet pladsen optimalt og samtidig skabe hyggelige omgivelser, der ikke føles for tomme og neutrale.

Men det kan godt lade sig gøre! Her har vi samlet 3 af de mest essentielle tips, når det kommer til at skabe liv i indretningen, hvad end det er din stue, dit køkkenalrum eller et helt tredje område – og vi kan godt afsløre, at skænken er din ven.

1. Flyt møblerne væk fra væggen

Vi er tit hurtige til at placere alle møblerne ude langs væggen, men det er en skam, hvis du har et stort rum. Du udnytter pladsen væsentlig bedre og skaber mere liv i indretningen ved at placere møblerne frit i rummet.

Men det er selvfølgelig ikke alle møbler, der egner sig til at stå frit i et rum – udfordringen er, at de jo skal være pæne fra alle vinkler. Et møbel, der er oplagt at stille frit i rummet, er den smukke AK 1300-skænk fra Naver Collection. Skænken er nemlig oval og tager sig derfor godt ud alle steder fra (har du mindre plads at indrette på, står den selvfølgelig også flot op ad væggen).

Skænken her bidrager desuden med varme og kan både løfte og forskønne rummet med sit levende og organiske look fra træet. Og så har en smuk skænk altså noget klasse!

Den moderne og klassiske AK 1300-skænk fra Naver Collection er arkitekttegnet af Nissen & Gehl. Den er fremstillet i massivt træ med lange slanke greb i rustfrit stål.

© Naver Collection

2. Brug gulvtæpper

En risiko ved at placere møblerne frit i rummet er dog, at det hele hurtigt kan komme til at føles lidt flyvsk – som om møblerne ikke rigtig hører til nogle steder. Men hvis du har den følelse, er tæpper tit en god løsning. Gulvtæpper kan nemlig bruges som zonemarkører og på den måde være med til at afgrænse og forbinde de forskellige områder i et stort rum.

En anden fordel ved at bruge tæpper er, at de kan hjælpe på akustikken, som ofte er en udfordring i de store rum. På den måde kan de bløde både lyden og stemningen lidt op i rummet.

AK 1300-skænken fås i træsorterne i eg, ask og valnød med valgfri behandling.

© Naver Collection