Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Familien er i tvivl om, hvordan deres nyrenoverede stue skal indrettes

De ser flere udfordringer i stueindretningen, og har brug for hjælp. Arkitekten giver sine bedste løsningsforslag.

Kære Lone,

Vi er en familie på fem, min mand og jeg og vores tre drenge (3, 7 og 10). Vi står for at skulle flytte tilbage i vores hus, der har gennemgået en større renovering. Vi er meget i tvivl om, hvordan vi skal indrette stuen.

Jeg har vedlagt en skitse af målene på stuen.

Stuen ligger i forbindelse med vores køkken/alrum og så er der en dør ud til en mellemgang, der fører dels ind til et værelse, bagdøren og hallen.

Jeg har overvejet at sløjfe døren til mellemgangen, men jeg tænker, at den bliver meget mørk, dertil kommer, at det også er her, der er den eneste kontakt til loftslyset. Det er et ældre hus med stuk, så jeg har ikke mod på at flytte strømmen til loftslyset. (Loftshøjden er 275 cm.)

Vi er som sagt en familie på fem, og det er tanken, at der skal være mulighed for at se fjernsyn i stuen (vi har en fladskærm på 65 tommer). Tidligere havde vi fjernsynet stående på en skænk på væggen ved vinduet ind mod køkken/alrum og udestuen, det fungerede ikke så godt på grund af de franske døre, der åbner ind i stuen. Det blev også meget kompakt. Dertil kommer, at TV stikket er placeret i den modsatte ende af stuen.

Nu er det planen, at skænken skal stå i køkken/alrummet, så den skal ikke tænkes med ind. Vi har ikke nogen møbler, der skal være plads til, vi har dog en Corona lænestol med skammel, som vi godt kunne forestille var i stuen (evt. suppleret med en mere). Men hvor er det lige sofaen og fjernsynet skal være, hvor stor skal sofaen være, og hvad skal resten af stuen bruges til?

Vi har en meget begrænset bogsamling. Der er ikke de store krav til reolplads. Vi har en del spil, men det er ikke et “must” for os, at de opbevares i stuen.

Vi har talt om at pudse den lange væg mod nord op med farvet puds, som passer til farverne i køkken/alrum. Men er det forkert, fordi det er den længste væg i rummet?

Jeg er stor fan af dine ideer og læser dem med stor interesse. Jeg håber derfor, at du har tid til at kigge på vores indretningsudfordring.

Mange hilsner Lone

Kære Lone,

Med udgangspunkt i en god placering af fladskærmen og gode siddepladser til jer alle 5, synes jeg at det er oplagt at møblere med en ordentlig fætter af en hjørnesofa med god plads til jer alle og fladskærmen på væggen med stikket.
Hvis I vælger et lavt tv- møbel eller lave reoler under fladskærmen i dybde 40 cm, får I også plads til spil samt et godt sted til en bordlampe i hjørnet.

Med en sofa der på den lange side er cirka 285 cm lang, bliver der plads til en hyggekrog imellem vindue og sofa til jeres lænestol med skammel og en standerlampe, der både kan give lys til sofahjørnet OG lænestolen.

Jeg synes ikke at der skal indkøbes en Corona stol mere, det vil simpelthen overfylde stuen. Et lille sidebord og/eller et smalt konsolbord bag sofaen vil være fint. Sidebord og de runde sofaborde kunne være fra Muuto i to størrelser.

På væggen ind mod alrummet, hvor fladskærm og skænk stod før, kan I eventuelt placere en høj reol til spil og lignende, men I kan også nøjes med at hænge et stort billede op og placere en stor plante.

Med hensyn til farve på den lange endevæg, vil det være fint med en farve, der kæder indretningen sammen med alrummet og det er mere langtidssikret at give væggen en farve, der kan males om og så vælge et mere tidløst og roligt betræk til sofaen.

Bedste hilsener Lone

© Lone Barslund

Håndplukket til dig