© SEGA Gardiner

5 gode grunde til at indrette med stofgardiner

Gardiner har langt flere fordele end blot at blokere for lyset, og de kan være med til at udtrykke din personlige stil. Vi vender blikket mod vinduets wonderchild.

Hvis du tror, at gardiner blot er en praktisk foranstaltning, så kan du godt tro om igen. Gardiner – og særligt stofgardiner – bidrager nemlig med langt mere og fås efterhånden i så mange forskellige farver og varianter, at du kan bruge dem aktivt i indretningen for at udtrykke din personlige stil.

Stadig ikke overbevist? Så skal du læse med her, hvor vi har samlet 5 gode grunde til at indrette med stofgardiner – foruden selvfølgelig at blokere for solen.

Dessin Be Pure er fremstillet af 100 procent genanvendt polyester og giver et dejligt let udtryk og nærmest et løft til rummet. Gardinerne er en del af Kirsch Shades-kollektionen, som forhandles hos SEGA Gardiner.

© SEGA Gardiner

1. De skaber stemning

Stofgardiner kan sætte rammen for den stemning, du ønsker at skabe i hjemmet. Det lange, bløde stof bidrager med hygge og varme til rummet og kan skabe næsten huleagtige omgivelser, der virkelig byder op til ro og afslapning.

Stofgardiner kan fås i både den tungere og den lettere afdeling, alt efter hvilket stemning du ønsker at skabe. De tunge gardiner blokerer selvfølgelig bedst for lyset, men hvis du drømmer om at skabe et let udtryk og stadig gerne vil kunne lukke helt af for lyset, så kan du kombinere dine stofgardiner med persienner eller rullegardiner og på den måde få det bedste fra begge verdener.

2. Bedre akustik

En af stofgardinernes helt store fordele i forhold til andre typer af gardiner er deres effekt på lyd. Stoffet skaber nemlig en bedre akustik i rummet, da det har en lydisolerende effekt.

Hvis du er generet af støj i hjemmet, kan et par stofgardiner derfor hjælpe, så rummene bliver rarere at opholde sig i. Det er særlig relevant for dig, der har store flader med klinker, gipsloft eller andre hårde materialer. Er stofgardin i køkkenet er derfor ofte en god idé og kan samtidig være med til at bløde alle de hårde overflader op rent æstetisk.

Kirsch-kollektionen rummer et væld af flotte gardinvæv, som kan sammensættes på kryds og tværs for et mere personligt udtryk. Køb gardinerne hos SEGA Gardiner.

© SEGA Gardiner

3. Taktile kunstværker

Den taktile kunst har været ekstremt populær de senere år, og vægtæpper, fiber art og tredimensionelle kunstværker til væggen har virkelig vundet frem.

Her må du ikke glemme stofgardinet, som faktisk også kan fungere som lidt af et kunstværk i sig selv. Implementér en enkelt stofbane i en anden farve, vælg flerfarvede gardiner, eller lad gardinskinnen sno sig dekorativt ud i rummet. Hvem siger, at stofgardiner kun hører til i vinduerne?

4. Få naturen indenfor

Vores fokus på naturen har længe været en tiltagende trend i indretningen. Vi vælger møbler af træ, maler vores vægge i jordfarver og dækker fine borde med hørduge og hørservietter.

Stofgardinet kan bidrage med det samme. Vælg et i uld eller hør for et naturligt look, og arbejd med nuancer inden for det beige og brune, hvis du gerne vil læne dig op ad denne trend.

Dessin Wood er fremstillet af 75 procent lyocell og 25 procent hør, hvilket giver gardinerne et naturligt og lidt råt udseende. Lyocell er fiber af vegetabilsk oprindelse og er både blødt, stærkt og holder godt på farven. Gardinerne forhandles hos SEGA Gardiner.

© SEGA Gardiner