Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

3 tips til at indrette med designklassikere

Annonce Er du i tvivl om, hvordan du indretter med dine designmøbler? Få vores uundværlige tips til en cool og tidløs indretning med dansk design.

© Fritz Hansen - Få dine møbler til at stå frem ved at skabe plads og luft omkring dem.

Uanset om du allerede har en designklassiker stående i stuen, eller du overvejer at gøre drømmen til virkelighed, er der nogle simple overvejelser, du bør gøre. Vi har samlet en række gode råd til en stilfuld indretning med designklassikere, der holder.

Giv plads til æstetikken

En designklassiker behøver ikke altid at have en praktisk funktion. Ofte er den æstetiske værdi nok i sig selv. For at dine møbler kommer helt til deres ret, er det dog vigtigt, at tage sine forbehold. Sørg for, at der er god plads omkring møblerne. Ryd ud i fyld og nips, der larmer visuelt, så dine møbler står frem.

Placer gerne større møbler som for eksempel sofaen ude i rummet, så den ikke står op ad væggen. Det giver luft og gør, at rummet føles større. Samtidig skaber du plads til de møbler, du faktisk gerne vil have står frem.

Leg med detaljerne

Brug dine boligaccessories til at skabe spil i udtrykket og lege med farver og materialer. Her kan du afprøve trendfarver på puder og plaider, som kan skiftes ud efter behov eller opdateres med tiden. Sæt gerne forskellige materialer sammen inden for samme farveskala for at skabe et underspillet, men interessant udtryk.

Overvej derudover hvad du har på væggene, og hvordan det spiller sammen med dine møbler både i forhold til farver og stiludtryk.

© Fritz Hansen - Sarte nuancer fungerer godt til en sofa, samtidig med at det er nemt at matche med det øvrige boligtilbehør.

Bryd udtrykket med farver

Du kan sagtens kaste dig ud i en farve, når det kommer til designmøbler. Hvis du er mere til møbler i klassiske toner, kan du overveje i stedet at bruge farver på for eksempel væggen, gulvet eller loftet. Maler du én eller alle vægge i en farve, kan du skabe et mere sammenhængende udtryk og gøre rummet mere stemningsfuldt. En vægfarve kan skabe et personligt udtryk og gøre, at der ikke er helt så meget behov for mange andre detaljer og nips for at give rummet et unikt og varmt touch. Med et gulv i en farve kan du ændre udtrykket i rummet og skabe en mere intim og hyggelig atmosfære.

Vælg ud fra din boligs udtryk. Er din bolig for eksempel i klassisk stil med plankegulve, smukke paneler og højt til loftet eller er boligen i mere moderne stil? Er der meget lys, eller er der rum, der er særligt mørke? Tænk over detaljerne i rummet, så de valg, du tager, passer til boligen.

© Fritz Hansen - Vær ikke bange for at bruge farver på møblerne. Det skaber et personligt og stemningsfuldt udtryk i boligen.

Håndplukket til dig