3 tips til at indrette med designklassikere

Er du i tvivl om, hvordan du indretter med dine designmøbler? Få vores uundværlige tips til en cool og tidløs indretning med dansk design.

Få dine møbler til at stå frem ved at skabe plads og luft omkring dem.

© Fritz Hansen

Uanset om du allerede har en designklassiker stående i stuen, eller du overvejer at gøre drømmen til virkelighed, er der nogle simple overvejelser, du bør gøre. Vi har samlet en række gode råd til en stilfuld indretning med designklassikere, der holder.

Giv plads til æstetikken

En designklassiker behøver ikke altid at have en praktisk funktion. Ofte er den æstetiske værdi nok i sig selv. For at dine møbler kommer helt til deres ret, er det dog vigtigt, at tage sine forbehold. Sørg for, at der er god plads omkring møblerne. Ryd ud i fyld og nips, der larmer visuelt, så dine møbler står frem.

Placer gerne større møbler som for eksempel sofaen ude i rummet, så den ikke står op ad væggen. Det giver luft og gør, at rummet føles større. Samtidig skaber du plads til de møbler, du faktisk gerne vil have står frem.

Leg med detaljerne

Brug dine boligaccessories til at skabe spil i udtrykket og lege med farver og materialer. Her kan du afprøve trendfarver på puder og plaider, som kan skiftes ud efter behov eller opdateres med tiden. Sæt gerne forskellige materialer sammen inden for samme farveskala for at skabe et underspillet, men interessant udtryk.

Overvej derudover hvad du har på væggene, og hvordan det spiller sammen med dine møbler både i forhold til farver og stiludtryk.

Sarte nuancer fungerer godt til en sofa, samtidig med at det er nemt at matche med det øvrige boligtilbehør.

© Fritz Hansen

Vær ikke bange for at bruge farver på møblerne. Det skaber et personligt og stemningsfuldt udtryk i boligen.

© Fritz Hansen