© Schüco

3 indretningstips der gør dit hjem lysere

Med disse genveje kan du nemt gøre en stor forskel i selv små og mørke rum.

Gruer du for efteråret, hvor lyset forsvinder og hjemmet føles mere mørkt? Hvis du gerne vil beholde dit lyse, luftige hjem og følelsen af, at sommeren aldrig ender, er der flere ting, du kan gøre i din boligindretning.

1. Luk lyset ind

Et af de steder, hvor du virkelig kan gøre en stor forskel for lysindfaldet i dit hjem er med skydedøre, der tilfører masser af lys, luft og åbenhed. Store skydedøre i glas vil give dig fornemmelsen af sommer hele året, da selv det sparsomme lys i vinterhalvåret lukkes ind.

I dag findes der mange smukke skyde- og foldedøre, så du kan finde en version, der passer til dit hjem - stort som småt. Hvis du bor i lejlighed, kan du også overveje muligheden for indvendige skydedøre, der kan åbne op mellem rummene og derved skabe mere lys.

Ud over det smukke naturlige lysindfald giver skydedøre dig også en næsten usynlig overgang mellem inde- og uderummet, og det giver følelsen af flere kvadratmeter. Især skydedøre med vinduesrammer i aluminium med glas fra gulv til loft får hjemmet til at fremstå stilrent og elegant.

Tip: Hvis du overvejer at indstallere skydedøre, så tænk over placeringen i forhold til verdenshjørner, så du udnytter lyset bedst muligt.

© Schüco

Udnyt det naturlige lys med skydedøre fra Schüco, der giver en wauw-effekt i dit hjem. Skydedørene kan skræddersys til netop dit behov, og du kan vælge mellem mange forskellige designs og farver. Du kan tilmed bygge karmen helt ind i væggen, så intet står i vejen for lysindfaldet og din udsigt.

2. Lyse gulve

Lige nu er det en stor boligtrend at male sine vægge i dybe farver som mørkeblå, grøn og bordeaux. Farver som disse giver hjemmet et råt, kontrastfyldt look, men kan nemt få både store og små rum til at føles meget mørke. Det stiller store krav til, hvordan du ellers indretter dig, for at få bragt mere lys ind i rummet.

Det er oplagt at vælge et gulv i lyse nuancer, da du derved får en stor overflade, der reflekterer det naturlige lys ud i resten af rummet. Det vil samtidig være en smuk kontrast til farverige vægge, der giver mere harmoni i rummet.

Hvis du har et mørkt gulv og ikke ønsker at lysne det eller lægge nyt, kan du få stor effekt blot ved at lægge et flot, lyst tæppe på gulvet.

© Schüco

Skydedørene fra Schüco er lavet med vinduesrammer i aluminium, som er så stærkt, at det kan holde selv meget store glasflader uden at gå på kompromis med sikkerheden. Det kræver et minimum af vedligeholdelse og er bæredygtigt, fordi aluminium kan genanvendes selv efter mange års brug.

3. Hæng spejle op

Et trick til at udnytte det naturlige lys er at hænge spejle op strategiske steder i hjemmet som en del af din indretning – hvor de ikke kun har en praktisk funktion som fx på badeværelset over håndvasken.

Ud over at have en optisk illusion af at få rummene til at syne større, vil de skinnende spejlglas også reflektere det naturlige lys og give et smukt spil i rummet. Placér spejlene, så de fanger mest muligt lys og giver præcis den effekt, du ønsker. Gå især efter store spejle i stuen og soveværelset, eller et stort, ovalt spejl i entréen.

Tip: Puder med plantemotiver er en simpel måde at tilføre hjemmet små detaljer på, som giver en sommerlig fornemmelse. Hvis du ikke er til print, kan du finde puder i fine grønne nuancer, som fremkalder associationer til den nordiske sommer.