17 nye sofaborde

Dekorative sofaborde
© bobedre.dk

Dekorative sofaborde Italienske Moroso har et fantastisk samarbejde med designeren Patricia Urquiola, uanset om hun designer deres sofaer eller borde. Det nyeste er disse meget spraglede og asymmetriske sofaborde belagt med en såkaldt deco-laminat, som hviler på en pladefod af rustfrit stål. Bordet fås i et utal af farver og mønstre og to str:100 x 103 cm til 11.540 kr. og 103 x 140 cm til 13.830 kr., Interstudio.

Sofabord i tre lag
© bobedre.dk

Sofabord i tre lag Blocco Swivel tegnet af Scooter & Partners er ikke mainstream. Det er sammensat af tre individuelle borde, der hver måler 73 x 73 cm. Nederste modul, med forskellige inddelinger til fx fjernbetjening m.m., danner basen. De to øvrige moduler drejer omkring en spindel i hjørnet, hvilket gør, at bordet kan svinges ud i forskellige positioner. Fås i 210 farver, 14.400 kr., Leolux/Søren Rounborg.

Noget fra det ydre rum
© bobedre.dk

Noget fra det ydre rum Faktisk kunne bordet ligne noget fra det ydre rum. Ganske vist er det formet i hånden ved hjælp af en laserstråle, men det er udført i noget så jordnært som en 6 mm tynd aluminiumsplade. Slutteligt er det autolakeret og håndpoleret, så det står med en helt spejlblank overflade. Fås i farverne hvid, sort, orange, rød, grøn, grå og blå. Det måler b 80 x l 140 x h 25 cm., 15.500 kr., Punktum.

Helt ned på jorden
© bobedre.dk

Helt ned på jorden Farmor bliver måske ikke så begejstret for det nye sofabord, for der er rigelig langt ned til kaffekoppen. Zen, som findes i to størrelser, diam. 120 cm og så det noget større med diam. 150 cm, er kun 10 cm højt. Bordene er i mørkbejdset asketræ. Den spøjse "magasinholder" på bordet er ikke en del af designet. Bordet er så nyt, at det endnu ikke er blevet prissat. Møller og Rothe.

En anderledes designboble
© bobedre.dk

En anderledes designboble Mange kalder ham den største nulevende designerboble. Selv om bobler har det med at briste, er Karim Rashid en af vor tids bedst sælgende møbeldesignere, som mange elsker at hade, fordi han er så anderledes. Sofabordene Quardro er et glimrende eksempel: De er uhyre simple, men alligevel er de nutidige. Fås i elfenben, pink og pistacie, 8104 kr., Skanbach.

Stel og bordplade i samme farve
© bobedre.dk

Stel og bordplade i samme farve Ved hjælp af to lige store L-formede borde har Luca Casini for møbelfirmaet SP Haus designet dette fleksible sofabord. Hvert bord måler 75 x 105 cm, men det øverste bord er 5 cm højere end det andet. Karakteristisk ved T2, som det hedder, er, at stålunderstellet fås i samme farve som bordpladen. Man kan vælge mellem alle signalfarver samt sort, hvid og grå. Prisen er 10.500 kr., Punktum.

Plads til lidt af hvert
© bobedre.dk

Plads til lidt af hvert Her er både plads til magasiner på hylden under bordpladen og til flasker, hvis gæsterne lige skal bydes på en cognac til kaffen. Det rektangulære og særdeles funktionelle bord fra svenske David Design er forarbejdet i valnøddefinér med ben af poleret aluminium. B 70 x l 140 x h 35 cm., 9660 kr., CasaShop.

Solidt forankret
© bobedre.dk

Solidt forankret Foden på disse sofaborde er ikke særlig stor ? til gengæld er den meget tung, fordi der er lagt bly i den. Derfor står bordet solidt forankret på gulvet. Fås rundt og kvadratisk. Pris 6800 kr., Søren Rounborg.

Anderledes og specielt
© bobedre.dk

Anderledes og specielt Aquili & Alberg har for det italienske møbelfirma Moroso designet det anderledes og meget specielle sofabord Vertigo. Det er fremstillet af thermoformet og presset corian. Vertigo måler 90 x 90 cm og er 27 cm højt. Det er først i handlen primo 2008 og kommer til at koste 39.750 kr., Interstudio.

Plads til det hele
© bobedre.dk

Plads til det hele Masser af plads til opbevaring af magasiner, aviser, fjernbetjening m.m. kendetegner bordet Edgar. Det har en diameter på 78 cm og er 50 cm højt. Pris 7399 kr., Natuzzi.

Skift farve efter humør eller vejret
© bobedre.dk

Skift farve efter humør eller vejret Ideen med sofabordet MONO er, at man kan skifte farve afhængigt af sæsonen, eller hvis man bliver træt af den. For en beskeden pris kan man få bordet omlakeret i 210 farver og i træsorterne eg, zebrano, valnød og sort ask. B 50 x l 120 cm x h 35 eller 42 cm., 4050 kr., Dnmark.

Dansk - hollandsk alliance
© bobedre.dk

Dansk - hollandsk alliance Danske René Holten har for det hollandske firma Artifort tegnet et stilrent og meget moderne sofabord. Det hedder Kirk T. og har en bordplade med laminat med en diam. på 100 cm. Højden er 43 cm - en god højde, hvis man vil bruge det som spisebord foran fjernsynet. 10.580 kr., Witehauz.

Så er der serveret
© bobedre.dk

Så er der serveret Når middagsmaden skal indtages foran fjernsynet, sidder man i reglen ikke særlig godt, fordi sofabordet er for lavt. Sådan behøver det ikke at være. Med dette ultimative tv/sofabord behøver man bare at poppe de to bordplader op i dobbelt højde og vupti ? så har man den ideelle spisehøjde. Bordet er udført i valnøddefinér og røgfarvet glas. Fås i flere træsorter, h 32/45, b 113/135 cm, 3499 kr., BoConcept.

Så enkelt kan det gøres
© bobedre.dk

Så enkelt kan det gøres Rolf Hays sofabord Ella er enkelt, men ikke desto mindre et smukt møbeldesign. Bordet har et bærende stel af rustfrit stål og en plade i henholdsvis sort linoleum og hvid laminat. Bemærk, at stellet på det hvide bord har samme farve som pladen. Bordet laves også i valnød og eg. B 60 x l 120 x h 35 cm. Prisen er 3125 kr., Hay.

Et Ikea-fund
© bobedre.dk

Et Ikea-fund Det eneste, der afslører, at sofabordet Strind kommer fra Ikea, er prisen på bare 899 kr. Ellers er der ikke sparet nogen steder. Bordet har nogle meget lækre hjul og hele stellet består af forniklet stål, som giver det en meget smuk lød. Diameteren er 100 cm og højden 40 cm. 899 kr., Ikea.

Ét er ikke nok
© bobedre.dk

Ét er ikke nok Med en diameter på 40 cm og en pris på lige under en tusindkroneseddel, kan man sagtens have flere af disse små sofaborde stående og gerne i forskellige farver. Danske Thomas Bentzen har tegnet bordet og døbt det DLM for Don't Leave Me. Bordet er 57 cm højt og koster 999 kr., Hay.

Fra hus til sofabord
© bobedre.dk

Fra hus til sofabord På Bali rives mange af øens mere end 200 år gamle træhuse ned, fordi man hellere vil bo i moderne murstenshuse. Det gamle træ har danske Excel nu brugt til at lave sofaborde af. Bordet, der hedder Recycle Coffeetable, er forsynet med store industrihjul og er enkelt, men ganske raffineret i al sin råhed. Bordet findes i to størrelser: B 100 x l 100 cm eller b 80 x l 120cm. Prisen er 6995 kr., Excel.