Syv skønne spisebordsstole

Spisebordsstole er et bærende element i indretningen, og det er derfor vigtigt at finde de rigtige. Vi har fundet syv skønne spisebordsstole, som kan bruges til inspiration.

Beetle Chair

Denne stol er designet af GamFratesi, og er inspireret af insekternes karakter og udtryk. Den har organiske former, og den er blød indeni og hård udenpå.

Stolen er komfortabel og smuk. Desuden kan stolen stables. Stolen findes i flere forskellige varianter. Pris fra 5.145 kr., GUBI.

Søborg Chair

Søborg Chair er i anledning af 100 års jubilæum netop blevet relanceret. Stolen er designet af Børge Mogensen i 1950, men på trods af de mange år på bagen, er stolen stadig moderne og stilfuld.

Stolen fås i flere forskellige varianter. Pris 2.895 kr., Fredericia Furniture.

Tremmestolen J107

Denne stol er designet af Poul M. Volther til FDBs møbelkollektion i 1950'erne. Der var - og er - fokus på god kvalitet, funktionelt design og en pris, hvor alle kan være med.

Stolen er i dag blevet relanceret af HAY. Tremmestolen fås i flere forskellie farver. Pris 1.099 kr., HAY.

Drop Chair

Efter mere end 50 år, er Drop Chair nu tilbage! Stolen blev designet af Arne Jacobsen i 1958 i forbindelse med indretningen af SAS Royal Hotel i København.

Drop Chair er anderledes og dristig. Det er en lille stol med stor personlighed, og den er minimalistisk og elegant i sit udtryk.

Stolen er et ikonisk samlerobjekt, og kan købes i flere forskellige varianter, så der er noget til enhver smag. Pris fra 2.100 kr., Fritz Hansen.

Grand Prix stol

Denne stol blev designet af Arne Jacobsen i 1955. Stolen er udstillet på museer verden over, og har tilmed vundet flere priser.

Nu er Grand Prix stolen blevet genskabt, og kan i dag købes i flere forskellige varianter. Pris fra 3.845 kr., Fritz Hansen.

EJ2 Eyes

Denne skønne spisebordsstol er designet af Foersom & Hjort-Lorenzen. Med de to knapper på ryglænet, der ligner øjne, har stolen et unikt udtryk. Stolen er komfortabel at sidde i - også efter længere tid.

Stolen fås i flere forskellige varianter. Pris fra 5.201 kr., Erik Jørgensen.

DSW

DSW er desigent af Charles og Ray Eames. Stolens design er baseret på den originale glasfiberstol fra 1948. Sædeskallen fremstilles nu i polyproplene. Der er dog ikke gået på kompromis med hverken kvalitet eller siddekomfort.

Stolen fås i flere forskellige varianter. Pris fra 3.303 kr., Vitra.