Relancering af Poul Kjærholm spisebordsstol justeret til moderne menneskers højde

Carl Hansen & Søn genudsender Kjærholm-stol. Stolen egner sig særligt som soulmate til Kjærholms ligeledes relancerede professorbord.

Opdateret Kjærholm
© Carl Hansen & Søn

Der er forståelig, fornyet interesse for Poul Kjærholm. Flere af hans designs bliver i disse år genopdaget og genudsendt.

Sidste år var det Kjærholms professorborde fra Akademiet, som Carl Hansen & Søn sendte på markedet i en opdateret version.

Nu er turen kommet til spisebordsstolen PK1, som Poul Kjærholm tegnede tilbage i 1955.

PK1 spisebordsstole i sort og hvidt
© Carl Hansen & Søn

PK1-stolen ligner sig selv i den nye relancering, men der er sket en lille og ganske velgennemtænkt ændring.

Stolen sendes nemlig på markedet i en let forstørret udgave. På den måde passer målene på spisebordsstolen bedre til gennemsnitshøjden på vor tids mennesker. Denne er nemlig røget lidt i vejret, siden Poul Kjærholm lancerede PK1 tilbage i 1955. PK1 var i øvrigt den første spisebordsstol, som Poul Kjærholm designede.

Flettet flaglineryg
© Carl Hansen & Søn

Spisebordsstolene forhandles både i krom og i en sort pulverlakeret version. Ryggen er af flagline, som er flettet og viklet omkring letvægtsstellet i stål.

Sædet fås både i sort og hvid samt i en udendørsversion, hvor der er brugt mere vejrbestandigt tovværk.

Soulmates
© Carl Hansen & Søn

PK1 spisebordsstol er ved Carl Hansen & Søns mellemkomst blevet den fødte soulmate til to ligeledes relancerede Kjærholm-borde.

Det drejer sig om henholdsvis professorbordet og studenterbordet, PK52 og PK52A, som Poul Kjærholm designede til brug på Akademiet, hvor Kjærholm virkede igennem store dele af sin i øvrigt alt for korte karriere. I modsætning til originalversioner kan man i dag nemlig vælge en lamineret version af PK52, som egner sig langt bedre til madvarer og måltider end den oprindelige rene trætop.

Læs mere om Poul Kjærholms professorbord og studenterbord her.