børge mogensen jagtbordet spisebord designklassiker dansk design ikonisk
© Carl Hansen & Søn

Nyt spisebord? Dansk møbelklassiker vender tilbage

Børge Mogensen designede Jagtbordet i 1950. Nu bliver det fremstillet på ny af Carl Hansen & Søn.

Leder du efter et nyt spisebord, og kan du ikke bestemme dig for, hvad du vil kigge efter?

Det tidløse jagtbord designet af danske Børge Mogensen er oplagt at bruge som spisebord. Både på grund af bordets længde, men også bredden. Da bordet er forholdsvist smalt, sidder man naturligt tættere, når man sidder over for hinanden, hvilket indbyder til samtale og nærvær.

Tanken om at skabe kortere afstand mellem mennesker går fint i spænd med Børge Mogensens demokratiske tilgang til design. En tilgang, som handlede om at placere mennesket i centrum og lave gode, funktionelle møbler til folket.

børge mogensen jagtbordet spisebord designklassiker dansk design relancering valnød
© Carl Hansen & Søn

Jagtbordet så dagens lys i 1950, hvor det blev præsenteret på Snedkerlaugets Efterårsudstilling i København, der det år havde “Jagthytten” som tema.

Originalt var bordet fremstillet i egetræ af Søborg Møbler, som Carl Hansen & Søn overtog i september 2017. Med overtagelsen følger også produktionsrettigheder, der gør det muligt at fremstille Jagtbordet som en del af møbelhusets portefølje, som primært huser danske designklassikere.

børge mogensen jagtbordet spisebord designklassiker dansk design relancering
© Carl Hansen & Søn

Når Jagtbordet nu bliver fremstillet igen, kan man vælge mellem forskellige træsorter: eg, valnød og en kombination af de træsorter med forskellige overflader. Bordets tværstænger kan fås i enten messing eller rustfrit stål. Dimensionerne er 72 cm (højde), 210 cm (længde) og 81,5 cm (bredde).

Børge Mogensens Jagtbord er i handlen fra maj 2018. Vejledende udsalgspriser fra 20.995 kr.

børge mogensen designklassiker dansk ikonisk designer
© Carl Hansen & Søn

Børge Mogensen var en dansk møbelsnedker og designer, der levede fra 1914 til 1972. Han er særlig kendt for de møbler, han udviklede for FDB i 1940'erne og 1950'erne.