Smukt dækket julebord for Schulstad
© Schulstad

3 tips: Sådan dækker du et smukt julebord

Måneden op til jul er en tid fyldt med hyggelige sammenkomster og lækker mad, og dertil hører en smuk bordopdækning, som kan imponere gæsterne. Her får du tre tips til juleopdækningen og en skøn opskrift på bagt gedeost med friske figner, granatæble og rosmarin på sprødt rugbrød fra Schulstad Signaturbrød.

Julen er en tid, der emmer af traditioner og hygge, og det gælder også, når vi skal dække op til julemiddag og julefrokost.

Men har du ikke en rød dug og et fint stel, der bare skal dækkes op med år efter år, må du være kreativ. For nogle er det en leg at skabe en overdådig borddækning fyldt med julemagi – og for andre skal der lidt hjælp til.

Her har vi samlet tre enkle tips til at skabe et smukt dækket julebord, så du kan give retter som rugbrød med karrysild eller æbleflæsk de smukkeste omgivelser. Længere nede finder du den skønneste opskrift på bagt gedeost med figner, granatæble og rosmarin – alt sammen på et lækkert sprødt stykke rugbrød fra Schulstad Signaturbrød.

Schulstad
© Schulstad
Bagt gedeost med figner, granatæble og rosmarin
© Schulstad

Bagt gedeost med figner, granatæble og rosmarin

Bagt gedeost på sprødt rugbrød kan udgøre et nyt og spændende element til julefrokosten eller være den perfekte forret til julens middage. Den salte smag af bagt gedeost går perfekt i spænd med de søde og syrlige figner og granatæblekerner, mens det ristede rugbrød tilføjer et lækkert crunch til retten.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 2 skiver Schulstad Signaturbrød Restaurant Gilleleje Havn
  • 2 figner
  • ½ rulle gedeost
  • ½ granatæble, kernerne herfra
  • Olivenolie
  • Frisk rosmarin

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  1. Læg rugbrødet på en bageplade.
  1. Skær gedeosten i mellemtykke skiver, og læg to skiver på hvert stykke brød.
  1. Skær figner i skiver, og læg tre skiver ovenpå gedeosten. Hæld en smule olivenolie på hvert stykke rugbrød.
  1. Bag rugbrødet i ovnen 15-20 minutter. Tag det herefter ud, og lad det køle af i 5 minutter.
  1. Servér med granatæblekerner og frisk rosmarin på toppen.

Tip: Servér med radicchiosalat toppet med figner, granatæblekerner og frisk rosmarin.