Stemning i soveværelset

BO BEDREs indretningsekspert forvandlede et trist soveværelse til et stemningsfuldt, boudoir-inspireret rum ved hjælp af tapet, sammenhængende farver og bløde indspark.

© Kim Ahm

Pink og radiator. Ikke ligefrem to ord, der er i familie med hinanden, men det blev ikke desto mindre kodeordene i denne forvandling af et stemningsløst soveværelse. Et vigtigt skridt blev nemlig at få radiatoren bag sengen dækket.

Da BO BEDREs læser stod for at skulle flytte sammen med kæresten, blev det hurtigt klart, at dennes seng ville løse opgaven perfekt, og straks var soveværelset mere hyggeligt. En nem manøvre, som gør en stor forskel i rummet.

Læseren har en svaghed for pink, og farven lyserød blev valgt som det touch, der skulle give vitalitet til rummet og runde den ellers rolige farveholdning af. Der skal ikke meget til: en pude, et magasin og en feminin morgenkåbe, som hænger fremme. Det er nok til at skabe sammenhæng.

© Kim Ahm

1 time - Væk med radiatoren Det kan gøre en stor forskel i et rum, at man får gemt de grimme – men desværre nødvendige – installationer. Her var det radiatoren under vinduet, som havde en central placering i rummet, fordi øjnene automatisk søger over mod lyset. Løsningen var meget simpelt en seng med gavl.

© Kim Ahm

1 dag - Natur på væggen Tapetet fra Flügger indrammer vinduet og vinduesnichen, så det kommer endnu mere til sin ret. Det giver modspil til de hvide vægge, og den stiliserede natur, som mønstret udtrykker, fungerer som pendant til naturen udenfor.

© Kim Ahm

1 weekend - Nye farver Det store klædeskab, som før stod i mørkt træ, blev malet beige udvendigt og hvidt indvendigt. Det er ofte rigtig smart at male skabe hvide indvendigt, da det så er meget nemmere at se sine ting, der står bedre frem på en lys baggrund. Skabets beige nuance blev valgt, fordi den står godt til lågernes messingbeslag og guldet i det nye tapet ved vinduet.

© Kim Ahm

Før - Trist og neutralt Og endda med en skæmmende radiator. Sådan var soveværelset før forvandling.

© Kim Ahm

Dekorative kulstammer som oven i købet er gode for indeklimaet, da de suger og absoberer urenheder og dårlig luft. Stammerne hedder Hakutan og fås i Illums Bolighus.