Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Soveværelset i et hus fra 1919 trænger til en opdatering

Hvad kan gøre soveværelset mere indbydende, og hvilke farver skal der vælges? Det giver arkitekten sine bud på.

Hej Lone,

Mit soveværelse i mit hus fra 1919 trænger til en opdatering, og jeg mangler lidt andre øjne på opgaven. Soveværelset er på 1.sal og er nord/østvendt med dejlig udsigt til vand og udgang til stor altan. Der er lyst fyrretræsgulv. På væggene er der savsmuldstapet, som skal fjernes.

Skal listelofterne pilles ned og erstattes af gips? Og kan jeg opdatere skabsvæggen med maling eller andet, som gør soveværelset lidt mere indbydende? Og hvilke farver skal jeg vælge til væggene?

Håber i kan hjælpe mig med inspiration.

Venlig hilsen Vibeke

Kære Vibeke,

Da jeg kun kan lave en plantegning, som viser dit rum, bliver det mest mine kommentarer, som du forhåbentlig kan komme videre med.

Møbleringen i rummet med skråloft og kvistvindue over sengen og altanudgang er rigtig fin, men jeg synes at du skal finde en sengegavl, der er højere end den du har, så den markerer sig bedre og først og fremmest dækker for kikket til radiatoren under vinduet.

Det lille Componibili bord fra Kartell har altid været en af mine favoritter, men det er ikke "voksent" nok til dit soveværelse. Jeg ville finde to ens, lette sengeborde, måske noget i bambus eller lyst træ, så der bliver forskel på borde og de sorte Montana reoler på modsatte side. (Lisabo 45 x 45 cm fra Ikea kunne være en idé)
Lige nu er der lidt for mange forskellige farver og overflader i rummet.

Det ville også være rart at højden på bordene tillader sengelamper på begge sider.

Loft og skråvægge bevares meget gerne med bræddebeklædning, men mal hvid (NCS 0500-N, fra Jotun) i en højere glans end væggene, så du fremhæver træet.

Jeg synes det giver sådan en lethed til rummet med træet, - lidt sommerstemning om du vil, som passer fint til udsigten til vand og himmel.

Skabene derimod kan du give en farve og giv den gerne gas, hvad enten du vælger en varm korngul eller en klassisk grå. Mal skab og hele væggen i samme farve men lad de øvrige vægge være hvide ( også NCS 0500-N men i mat overflade).

Find puder og måske et let sengetæppe i farver der passer til skabet, så farverne hænger sammen.

Venligst Lone

© Lone Barslund

Håndplukket til dig