Sengegavle og hovedgærder, du enten selv kan bygge eller købe fix og færdig

Gå på jagt i vores store galleri efter hovedgærder og sengegavle. Når du har fundet din gavl, er det bare om at finde værktøjskassen frem eller stryge ned i en butik, der fører den sengegavl, der er skabt til dig.

Sengegavl skaber sengemiljø
© bobedre.dk

Sengegavl skaber sengemiljø

Vil du skabe et hyggeligt sengemiljø, så er en sengegavl svær at komme uden om. Måske er sådan et hovedgærde ikke umiddelbart den mest praktiske del af en seng. Men gavlens evne til at samle sengen som et sluttet hele er bare et faktum.

Her er i dette galleri har vi samlet nogle af de mest iøjnefaldende sengegavle, som du enten kan købe eller finde inspiration i til dit næste DIY-projekt.

Scroll ned i bunden af galleriet for at se de nyeste sengegavle.

Klassisk trægavl

Klassisk trægavl fra svenske Lexington, Seaside Headboard White. Fås i 120 x 160 cm til 4995 kr., 160 x 160 cm til 6150 kr. og 210 x 160 cm til 6995 kr. Findes også i brun.

Dux madras med polstret gavl

Dux madras med polstret gavl

Fjedersystemet i denne Dux-madras er opbygget med 3 komfortzoner. I de nyeste senge kan du selv finjustere lændestøtten i madrassen ved hjælp af det særlige Pascal-system. 20 års garanti på fjedrene. Her ser du en DUX 1001 med polstret gavl

David-sengegavlen fra Hästens
© bobedre.dk

David-sengegavlen fra Hästens

David-sengegavlen koster fra 7190 kr. alt efter bredde og højde. Findes i Hästens uldstof: natur og grå samt alle ternede Hästens-stoffer. Tjek Hästens sortiment i sengegavle og hovedgærde ud her.

Hovedgærde, Mandal
© bobedre.dk

Hovedgærde, Mandal

Dette hovedgærde, Mandal, er fra Ikea. Det er i massiv birk, med flytbare hylder og beregnet til at blive monteret på væggen. Designet af Nike Karlsson. Her er flere sat ovenpå hinanden. Måler b 240 x h 62 cm, 999 kr. inkl. seks hylder. Denne sengegavl fra Ikea er nu desværre gået ud af produktion, men princippet er let at rekonstruere for en habil handyman - eller at Ikea-hacke sig frem til.

Ikea-hovedgærde med opbevaring
© bobedre.dk

Ikea-hovedgærde med opbevaring

Hovedgærde, Brimnes med plads til opbevaring, designet af K. Hagberg/ M. Hagberg for Ikeas. Fås også til madras på 160 cm. Til 140 cm-madras: b 146 x d 28 x h 111 cm, 699 kr., Ikea.

Sengegavl i cremefarvet velour
© bobedre.dk

Sengegavl i cremefarvet velour

Sengegavlen i cremefarvet velour giver et luksuriøst, internationalt look. Denne gavl er perfekt som ramme til en enkelt boxmadras, men også flot med to stk. til dobbeltmadrassen. Den fås også i pink. B 100 x h 130 cm, 1900 kr. Andre farver og materialer kan bestilles efter ønske på Mollyshome.com.

Knapper i sengegavlen

Knapper i sengegavlen

Flere knapper i sengegavlen. Den slags har bare en god retro-vibe. Denne sengegavl i fyrretræ er fra Bornö. Polstringen er i polyester med symmetrisk indsyede knapper. Bredden er 180 cm, Højden 9490 kr., Carpe Diem Beds/Schwarz Senge.

Bolia Sengegavl - Cell
© bobedre.dk

Bolia Sengegavl - Cell

Sengegavl, Cell i hvid eller sort mdf, designet af Karl Rüdiger, fås også til madras på 160 og 180 cm. Til 140-cm-madras: h 70 x b 160 x d 12 cm, 1499 kr., Bolia.

Sengegavl som rumadskiller

Sengegavl som rumadskiller

Man kunne også vælge at gå all-in på symmetrien. Her er der bygget en sengegavl op fra gulv til luft. Farvepaletten er lige så stram som indretningen med de mange varianter af grå og få andre kontrastfarver.

Seng med indbygget sengegavl

Seng med indbygget sengegavl

Seng med indbygget sengegavl fra Tempus. Modellen på billedet hedder Relaxation. Udover hovedgæret er Tempus-sengen naturligvis også ekviperet med elevation. Priser fra 13.000

Luksuriøs sengegavl af hør

Luksuriøs sengegavl af hør

Vaniljefarvet sengegavl, b 160 x h 130 cm, 7890 kr., Mollys Home.

Med en sengegavl af den blødeste hør er du garanteret luksus med et internationalt touch.

Vægophængt sengegærde i quiltet bomulds canvas

Vægophængt sengegærde i quiltet bomulds canvas

Vægophængt sengegærde i quiltet bomulds canvas. Farven er hvid og sengegærdet fås i flere størrelser. Et skønt sengegærde i enkelt design som passer i alle soveværelset, 5.000 kr., Tine K Home.