Se designeren bag FRAMAs rå studiolejlighed

Behøver man i virkeligheden mere end en seng, et skrivebord og en garderobe?

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Glotti Press

Asketisk luksus i historiens blotlagte rammer

Med få elementer iscenesætter soveværelset en simple living-livsstil, hvor overflader og materialer vidner om det liv, som har været levet på stedet før.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Glotti Press

Genskabe gamle historier

Midt i det charmerende gamle København har Niels Strøyer Christophersen, som står bag designfirmaet Frama, indrettet sig i en studiolejlighed. Lejligheden er renoveret med rå vægge med tanken om at genskabe alle de historier, som huset rummer.

Der er ikke to vægge, der er ens, og de afskallede farver og strukturer giver hvert rum et særligt kunstnerisk udtryk.

– Da vi flyttede ind i foråret 2019, forsøgte vi ikke at lægge for mange kunstige eller unødvendige lag på, men derimod få rummene fremhævet i deres ærlige tilstand, forklarer Niels.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Glotti Press

Simpel livsstil og ydmyg luksus

Også i lejlighedens lille soveværelse er det rå og rustikke udtryk bevaret. Indretningsmæssigt rummer soveværelset blot de tre vigtigste elementer: en seng, et skrivebord og en garderobe. Behøver man i virkeligheden mere?

Indretningen lægger op til en simpel livsstil, hvor den ydmyge luksus ligger i de valgte materialer og overflader, som taler til sanseligheden.

– Det var vigtigt for os at skabe et rum, hvor der ikke var for mange ting at forholde sig til. At møblerne fik lov til at tale for sig selv, og naturen i møblerne fik plads. Vi har i soveværelset valgt at lægge et væg til væg-hamp-gulvtæppe på for at skabe varme og komfort, når man står op om morgenen, fortæller Niels.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Glotti Press