© iStockphoto

Sådan sover præsidenten i Det Hvide Hus

Kom med indenfor i Det Hvide Hus i USA, og se soveværelset, hvor både Abraham Lincoln, Kennedy, Reagan, Ford og Clinton fik deres nattesøvn.

Når man hører om indretningen af Det Hvide Hus, så er det oftest Det Ovale Værelse eller de mere offentlige rum, der bliver snakket om. Sjældent er det de private værelser inklusive soveværelserne, som bliver vist frem for offentligheden.

Gennem årene har særligt husets soveværelse gennemgået store forandringer. Hver familie som er flyttet ind i huset har fået muligheden for at lave om på de ting, som netop de ønskede at ændre. Det har resulteret i et lille blik ind i udviklingen af den amerikanske indretningsstil gennem årene.

Soveværelset i Det Hvide Hus under Taft administrationen, ca. 1911.

Det soveværelse, der kan ses på disse billeder, er det soveværelse, som traditionelt bruges af præsidenten og hans kone, når de bor i Det Hvide Hus. Det er også tidligere blevet brugt som stue og opholdsrum.

Soveværelset i 1958, dekoreret af Mamie Eisenhower og hendes signatur pink.
Soveværelset i 1962 da det fungerede som Jackie Kennedys soveværelse.

Da John F. Kennedy var præsident, foretrak han og Jackie at have hver sit soveværelse. Derfor blev værelset brugt som en del af en suite, hvor der blev åbnet op til stuen ved siden af.

Også præsident Abraham Lincoln sov i dette værelse og altså ikke i det rum, som bærer hans navn. Det rum fungerede i stedet for som hans private kontor, hvor det siges, at han spøger.

Betty Ford i soveværelset i 1977 kort tid før, hun tog afsked med Det Hvide Hus.
Soveværelset da Reagan var præsident i 1981. Her med kinesisk tapet med fugle og blomster. Tapet som Clinton parret også beholdte.

De seneste to administrationer, Obama og Bush, har ikke udgivet nogle officielle billeder af de private værelser i Det Hvide Hus. Det senest tilgængelige billede af soveværelset er fra 1998 under Clinton administrationen.