Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Kampen om de blå tern

Det ikoniske blåternet mønster benyttes i dag af producenter på sengetøj i hele norden - det er den svenske sengeproducent Hästens dog ikke glad for.

Hästens tern blå

© Hästens

Kan man kræve eneret på blå tern? Ja, det kan man faktisk, viser en ny dom fra Sø- og Handelsretten, der drejede sig om det ikoniske blåternede mønster, som mange anser for værende sengeproducenten Hästens kendetegn. Efter sagens afgørelse i mandags, er de blå tern ikke længere blot et kendetegn, men er nu i retslig forstand Hästens varemærke.

Hästens rejste sagen mod den norske sengetøjsproducent Nordicform, og sagens udfald får nu konsekvenser. Nordicform må ikke længere føre deres blåternet sengetøj "New Check Blå", og det spreder ringe i vandet til de danske forretninger, der forhandler dette produkt.

Således må også de danske forhandlere, som Magasin du Nord, Sejs Dyner, Drømmeland og andre, se sig nødsaget til at trække deres produkter tilbage.

© Hästens

Relaterede Artikler