© Hästens

6 generationer har lært os at sove på hestehår

Historien om Hästens: Hestehår er naturligt ventilerende og ekstremt holdbart. Det har en svensk familie prøvet at lære verden siden 1852.

Det begyndte med en sadelmager. I midten af 1800-tallet knoklede svenske Pehr Adolf Janson med at finpudse sine håndværksmæssige evner inden for sadelmageri og polstring, og han etablerede et familiefirma med mange ekspertiser, bl.a. at sy madrasser.
Virksomheden voksede, og det fortælles, at Janson bestilte helt op mod 20 ton hestehår allerede i starten af 1920'erne. Der var ikke nok svenske heste til at imødekomme de store krav, og sengefirmaet måtte hente materialet hjem fra Egypterne.
Det sidste giver også mening på et andet plan. Egypterne har nemlig vidst i flere tusinde år, at disse dyrehår kan mere end varme dyret. Naturen har for længst skabt de mest oplagte løsninger til vores dagligdag, også soveværelset. Hvert eneste hår er en lille naturlig luftkanal, som sørger for, at hesten altid kan have en behagelig temperatur tæt på kroppen, og de kvaliteter er geniale at udnytte i en madras, som skal isolere mod kulde, men samtidig kanalisere varme og fugt væk.

Allerede i 1950'erne fik Hästens-senge et certifikat, som gav 25 års garanti for god søvn. I 1953 blev sengene solgt til et amerikansk krydstogtskib og blev hurtigt verdenskendt.

At bygge en Hästens-seng er ikke en smal sag. Den består af mange gennemarbejdede lag og naturmaterialer, og hvis nogen kan mærke en ært under alt det, ja, så er hun virkelig en prinsesse ...
Allerede i 50'erne fik Hästens-senge et certifikat, som gav 25 års garanti. Med andre ord kan man regne med at sove ligeså godt efter et kvart liv som den første nat på den ternede madras.
I dag er den sjette generation af familien fra 1852 trådt ind i firmaet, og hestelogoet er kendt over hele verden. Hästens-senge sælges i mere end 200 butikker i 37 lande.

Vind skønne præmier med Hästens