4 gode råd til bedre søvn

Hästens inviterede BO BEDREs læsere til et skønt event, hvor søvnekspert Mikael Rasmussen blandt andet gav en række gode råd til bedre søvn. Og rådene var faktisk så gode, at vi selvfølgelig deler dem med jer

40 BO BEDRE-læsere fik i aftes gode råd til bedre søvn – et af de områder, forskere de seneste år har kastet sig over, for god søvn giver mere sundhed og bedre livskvalitet. Eventet foregik i Hästens meget flotte butik i selve hjertet af København.

Søvnekspert Mikael Rasmussen gav en række gode råd:

  1. Køb mørklægningsgardiner – alle bør sove i helt mørke rum, for så sætter kroppen gang i produktion af melatonin, en produktion som i øvrigt nedsættes jo ældre vi bliver. Hvis man er i tvivl om man sover nok, kan man i en uge forsøge at sove så meget, som man overhovedet kan, og de 2-3 første dage vil man sandsynligvis sove mere, men på 4. eller 5. dagen vil man sove de timer, man har behov for.
  2. Det er også vigtigt, hvordan man indretter soveværelset. Det er en bedre investering for din sundhed at købe en optimal seng end fx en dyr bil, som taber værdi meget hurtigt – i et gennemsnitligt liv sover vi i snit 25 år.
  3. Fjernsyn, mobiltelefoner, iPads og lignende er bandlyste i soveværelset. Når man træder ind i soveværelset skal det være en bekymringsfri zone - sæt dig evt. i rummet ved siden af og tænk dine bekymringer igennem og gå så i seng.
  4. Hvis du vågner op midt om natten og ikke kan sove, så stå op og gå ind i stuen, vent en halv times tid, og gå så i seng igen.

Alle de heldige deltagere i arrangementet fik en forrygende goodiebag med hjem indeholdende blandt andet en Hästens rejsepude. Ligesom to par vandt nye puder fra Hästens, som firmaet generøst uddelte i løbet af aftenen.