21 grunde til, at dit soveværelse skal indrettes nu

Soveværelset skal være en bekymringsfri zone, fastslår søvneksperten. Vi siger: Ryd op, ryd ud, og skab nogle rare rammer for dig selv og din søvn. Her er 21 bud på få, men gode ting til dit soverum.

Gode råd fra søvnekspert Michael Rasmussen
✱ KØB MØRKLÆGNINGSGARDINER! Alle bør sove i helt mørke rum, for så sætter kroppen gang i produktionen af melatonin, en produktion, som nedsættes, jo ældre vi bliver. ✱ HVIS MAN ER I TVIVL, om hvorvidt man sover nok, kan man i en uge forsøge at sove så meget, som man overhovedet kan (uden vækning). De 2-3 første dage vil man nok sove mere, men på 4.- eller 5.-dagen vil man sove de timer, man har behov for. ✱ DET ER VIGTIGT, hvordan man indretter soveværelset. Det er en bedre investering for din sundhed at købe en optimal seng end fx en dyr bil, som taber værdi meget hurtigt – i et gennemsnitligt liv sover vi i snit 25 år i en seng. ✱ FJERNSYN, mobiltelefoner, iPads og lignende er bandlyste i soveværelset. Når man træder ind i soveværelset, skal det være en bekymringsfri zone, sæt dig evt. i rummet ved siden af, og tænk dine bekymringer igennem, inden du går i seng. ✱ HVIS DU VÅGNER op midt om natten og ikke kan sove, så stå op og gå ind i stuen, og vent en halv times tid, inden du så går i seng igen.

Asketisk ro i soveværelset
Skab de optimale betingelser for din søvn. Indret soverummet med så få ting som muligt, så der bliver en næsten asketisk ro. Her er der også skabt harmoni med den blå vægfarve. Møbler af Grete Jalk.

Håndlavet natlampe
Håndlavet natlampe med godt læselys fra svenske Wästberg, Chipperfield, 5520 kr., anker & co.

Luksussengetøj til soveværelset
Luksussengetøj fra engelsk kult-brand, bomuld i skønne farver, pudebetræk fra 485 kr., dynebetræk fra 2668 kr., larusi.com.

Små indskudsborde fra Ferm Living
Små indskudsborde er perfekte som natborde. Her Ferm Livings nye Cluster Tables, h 35/40/45 cm, til 3499 kr.

Puf i ruskind i farven Rose
Puf i ruskind i farven Rose, design Michaël Verheyden, h 45 cm, 12.500 kr., Studio Oliver Gustav.

Smukke spejle i messing
Spejle, View, to str. (56 x 56 cm og 70 x 70 cm), fås i messing, kobber, sort eller hvid, fra 1399 kr., By Lassen.

Nordisk stemning i soveværelset
Nordisk stemning med masser af tekstiler. Overvej at lægge et tæppe under sengen, så fødderne rammer noget lunt og rart om morgenen. Sengetøj fra Høie/Magasin.

LED-lampen Acrobat
LED-lampen Acrobat med magnet kan stå i to positioner, designet af Marc Venot, 2199 kr., Normann Copenhagen.

Sengetøj fra Aiaiyu
Sengetøj, 100% økologisk bomuld, 1095 kr., Aiaiyu.

Bord tegnet af Nanna Ditzel
Trissen fra 1962 tegnet af Nanna Ditzel, her i røget eg. Et flot bud på et alternativt natbord, fra 1565 kr., Snedkergaarden.

Bomulds-sengetøj fra Broste
Bomulds-sengetøj fra Broste, Clara, 1120 kr. pr. sæt.

Crinkle silver-plaid fra Hay
Plaid, Crinkle silver, bomuld, 150 x 210 cm, 699 kr., Hay.

Petite Machine Flor-lampe
Standerlampe, Petite Machine Flor, h 108 cm, 5000 kr., Lindholdt Studio.

Kubistisk bord fra By Lassen
Kubistisk bord, Twin Table, 1799 kr., By Lassen.

Hotelstemning i feminine toner
Ejerne af dette soveværelse gik efter et blødt, delikat og feminint udtryk med hotelstemning, da de indrettede deres soverum – tilsat diskret luksus. Farverne er lyse, enkle og blide. Vægge og skabe er hvide, og gulvene er lyse planker i fyrretræ. Lette møbler og tekstiler er holdt i rosa toner. En enkelt kontrast i form af en mørkegrå sengegavl bryder den sarte farveholdning. I bedste “boudoir-stil” ligger soveværelset i forlængelse af stuen. De dobbelte fløjdøre mellem de to rum står oftest åbne. Rummelige skabe kan gemme på lidt af hvert og giver mulighed for, at soveafdelingen er ryddelig og præsentabel. Ejerne har desuden lagt vægt på, at soveværelset har flere funktioner. Her er derfor indrettet en kontorplads i douce toner, der også fungerer som makeupbord. Og så er der masser af skabsplads, for det, der forstyrrer øjet, gemmes væk – alt sammen for at understrege stemningen af velvære, ro og afslapning.

Nordisk boudoir
Skabsvæggen er fra Multiform og udtænkt af Lene Halse, indretningsarkitekt og ejer af Multiform, Lyngby. Skabene er høje, og for ikke at virke alt for bombastiske er de hvide og glider i ét med væggene. For at skabe plads til sengen er den sat ind i skabsvæggen. I hylden over sengen er der indbyggede spots, som sørger for et direkte, blidt læselys over sengen. Effekten er hyggelig og signalerer samtidig hotelmiljø. Æskerne i pasteller er fra Hay. Seng og sengegavl er fra Dux. Den polerede træstub, der fungerer som natbord, er fra Ilva. Sengetæppe fra Hay. En praktisk arbejdsplads er placeret i et hjørne – tæt på lyset og de høje vinduer. Skrivebordet er købt i Ilva. Arne Jacobsens Syverstole i rosa toner er jubilæumsmodeller. Spejlet er fra Gubi. Lampen i loftet hedder Hope, produceret af Luceplan, købt i Illums Bolighus.

Blødt sengetøj i økologisk bomuld
Blødt sengetøj, 100% økologisk bomuld, Vilhelmine Glacier Grey, 899 kr., Care by me.

Sengegavl og sengetøj fra Tine K Home
Sengegavl og sengetøj fra Tine K Home.

Little Wing-sidebord
Little Wing hedder dk3’s nye sidebord. Endnu ikke prissat.

E27 Wall Light i messing
E27 Wall Light, messing, 399 kr., Frama/Areastore.

Keramiske fliser, som illuderer et trægulv
Et smukt gulv kan gøre forskellen – og overflødiggøre møbler og pynt. Her keramiske fliser, som illuderer et trægulv, fra Mosaikhjørnet.

Fabrikör-skab fra Ikea
Kabinetter og vitrineskabe på ben er gode til at opbevare (det pæne) sengetøj, håndklæder, udvalgt nips. Her Ikeas model Fabrikör, h 150 cm, til 1299 kr.

Håndvævet tæppe fra Madam Stoltz
Tæppe, håndvævet, 120 x 180 cm, 1200 kr., Madam Stoltz.

Gardiner fra Garant
Skab en sovezone i et stort rum med gardiner. Her fra Garant.

Shift Mirror fra Bolia
Shift Mirror, h 180 cm, af designduoen Kaschkasch, 1899 kr., Bolia.