Sommerhusets stilrene stålkøkken

Familien elsker deres nordsjællandske sommerhus, og med kun en god times kørsel dertil bruges det ofte i ferier og weekender sammen med familie og venner.

© bobedre.dk

Men køkkenet manglede plads, og alrummet var i det hele taget ikke optimalt tilpasset til parrets sommerhusliv. Det lavede vores indretningsekspert om på.

Ved at fjerne væggen blev der plads til en bred bordplade. Malingen af loftet har gjort, at man nu får en helt anden rumfornemmelse. Endelig blev gardinerne erstattet af rullegardiner, og det lukkede for alvor lyset ind.

© Andreas Mikkel Hansen

Månedens læserpar er Anita og Peter Klar

1. Hvad fik jer til at kontakte BO BEDRE? Vi læser bladet og synes, det er nogle helt fantastiske forvandlinger, der kommer ud af Mit Nye Rum. Det gav os inspiration til at få gjort noget ved de vores køkken. Vi føler os meget privilegerede over at være med.

2. Hvad er i Blevet mest glade for? At vi har fået udnyttet de m2, der var bag køkkenet. Det var et rum, vi ikke rigtigt vidste, hvad vi skulle bruge til og derfor blev det mest brugt til opbevaring. Desuden var der så dårligt lys, at der slet ikke var hyggeligt.

3. Hvad Havde i aldrig selv fundet på?
At male væggen sort. Vi foreslog selv, at det blot blev den lille væg ved siden af køleskabet, der blev malet, fordi vi var bange for, at rummet ville virke for mørkt. Men vi er simpelthen så glade for farven, at vi allerede har besluttet også at bruge den i vores anden stue. Vi havde heller ikke fundet på at fjerne gardiner og sætte et simpelt rullegardin op. Selvom det ikke er sjældent med rullegardiner, så har det haft en kæmpe effekt for rummet. Vi havde heller aldrig fundet på at skille vores gamle skab ad, så toppen kom op på væggen over køkkenbordet og nederste del ind under vinduet. Sidst, men ikke mindst havde vi heller aldrig kastet os ud i at male loftet - det havde vi ikke haft mod til. Men det er blevet så pænt og er med til at gøre rummet større.

© bobedre.dk

Før: Først og fremmest manglede køkkenet bordplads. Dernæst var der mange ekstra m2 bag væggen til indgangen, men de blev dårligt udnyttet. Endelig virkede indretningen noget tilfældig.

© bobedre.dk

Industriel sommerhushygge

  • Mange forsøger at skabe en stil, der slet ikke passer til den type hus, de har, og det er en skam. En gennemført indretning er, når hus og interiør taler samme sprog. Her var det vigtigt at bevare den hyggelige sommerhusstil, men samtidig få tilført en mere urban indretning, der kunne passe til det unge par og deres livsstil. Jeg synes, husets nye ekstra brede køkkenbord, der rækker ind i spiseområdet, fungerer rigtigt godt i den sammenhæng, siger indretningsekspert Marina Lykkesteen. For at samle rummet mere, også ifht. dets mange funktioner, blev den ene væg malet sort. Derved blev også noget af husets udvendige farve trukket indenfor, og der blev skabt en sammenhæng mellem ude og inde.
© bobedre.dk

Sommerhusets køkkenalrum er ikke kun gjort større på kvadratmetre, men virker også større og med en mere luftig rumfornemmelse efter, lofterne er blevet malet hvide og indretningen blev mere enkel og tilpasset parret.