BREVKASSE Skab luft i dit hjem med nye dørplaceringer

Optimer dit hjem med nye døre – og lad dagslyset fylde rummet.

© Kira Brandt

Kære Mille.

En nytænkning af bevægelsen rundt i huset vil kunne give jer bedre møbleringsmuligheder, bedre opbevaring og mere lys fra syd.
Lad mig starte med køkkenet, hvor jeg vil foreslå at I erstatter døren med en skydedør, der løber i entreen, så I slipper for dør indad i køkkenet.
På samme vis flytter I opvaskemaskinen om på venstre side af vasken, så lågen kommer væk fra åbningen.
Umiddelbart ville jeg nøjes med at rive den korte væg ned imellem stue og køkken, så I ikke sidder helt inde i sofagruppen og kikker ud i køkkenet, men får en god møblerbar væg fra stuesiden, til bogreol eller billeder.
For enden af køkkenet på vestvæggen kan I placere et stort vitrineskab til alt jeres service, så det nye køkken bliver mere luftigt uden overskabe. I stedet for at sætte et nyt vindue i mod vest ( det har I allerede), vil jeg foreslå at I sætter et stort vindue eller dør i i væggen mod syd.
Så er der hele logistikken omkring stue og værelser og entré.

Se de nye dørplaceringer fra stue til sydvendt værelse (1) og imellem stue og fordelingsgang (2): Dem har jeg flyttet for at få et stort, uforstyrret hjørne til sofaerne og en mulighed for at få lys fra syd igennem værelset i forbindelse med stuen, hvor I sætter et vindue eller ny havedør i mod syd (3). Dette værelse er oplagt til arbejds/gæsteværelse.
Ved at ændre døren i det andet hjørne (2)og blænde den ekst. dør, får I mulighed for at etablere et stort garderobe/ depotrum (4) i stuens inderste, lidt klemte hjørne. Da det ligger lige ved siden af jeres entré kan I sagtens have jeres overtøj og sko her, så I kan nøjes med knager i entreen.
I det andet værelse mod syd kan I også sætte et nyt vindue i udfor værelsesdøren, så der kommer mere lys til fordelingsgangen,- og sæt gerne et glasparti over døren, så dagslyset altid kan sive ud i gangen, selvom døren er lukket.
Værelse nr. 2 har jeg udvidet ud i den lidt mærkelige baggang, mens værelse 3 er uforandret.

© Lone Barslund