Sif fra LeSifre Design
© Sif Steendahl Grandorf / LeSifre Design

Sif fra LeSifre Design: Sådan bruger jeg farver i min indretning

Lad dig inspirere af Sifs legende måde at indrette med farver på og læs, hvad farverne betyder for hende.

Sif fra LeSifre Design
© Sif Steendahl Grandorf / LeSifre Design

Grænseløse farver

Farverne rummer ifølge Sif et enormt potentiale og er et genialt værktøj i indretningen. De kan ændre oplevelsen af et rum fuldstændig og bruges til at skabe lige netop den stemning, man ønsker i rummet. Og spørger man Sif, er der ingen grænser for, hvor mange farver, man kan omgive sig med i sit hjem.

– Vi lever jo allerede i en verden af farver, og jeg tror på, at vi kommer tættere på naturen i sin rene form ved at eksperimentere med farver, faconer, former og kontraster inden for vores egne små, firkantede menneskehjem, siger Sif og fortsætter:

– Det har længe været moderne at indrette sig med helt hvide vægge, men farverne har i mange hjem fået en renæssance. Jeg synes ikke, at man kan indrette sig med for mange farver. Det handler snarere om, hvordan man sammensætter farverne, for det er selvfølgelig vigtigt at skabe et afbalanceret udtryk.

Blåt og lyserødt køkken
© Sif Steendahl Grandorf / LeSifre Design

Sifs farveunivers

Hvis man følger med på Sifs Instagram, er der ingen tvivl om, at hun er farveglad. Hendes hjem bugner af skønne farvekombinationer og unikke gør-det-selv design, som naturligvis også alle er malet i fine farver.

– Farver har altid været centralt for min måde at indrette på. Jeg har selvfølgelig også boet i hjem med hvide vægge, men så var interiøret farvet, fortæller Sif.

Selvom Sif altid har været glad for at indrette med farver, er hendes farvevalg i hjemmet alligevel blevet mere vovet og vildt med årene.

– Jeg er blevet en del modigere med årene i takt med, at jeg er blevet bekræftet i, at mine farverige idéer faktisk fungerer. Jeg stortrives i forandring og forvandling og elsker at ændre udtrykket i mit hjem løbende. På den måde har jeg prøvet rigtig mange ting af og er med tiden blevet mere og mere tryg i at gå amok med – og have tillid til – mine farveeksplosioner i mine indretninger, uddyber hun.

Reol indrettet med farvet glas
© Sif Steendahl Grandorf / LeSifre Design
Sif fra LeSifre Design
© Sif Steendahl Grandorf / LeSifre Design

Kærlighed til pasteller

For Sif rummer arbejdet med farver uendelige muligheder, og selv har hun prøvet ualmindeligt mange af dem af. Hun tager dog sig selv i ofte at vende tilbage til de klassiske pastelfarver.

– Jeg kan rigtig godt lide at arbejde med de svage pasteller. De er så ydmyge og rolige, og man kan skabe en rigtig flot kontrast ved at sætte dem sammen med helt mættede farver, forklarer Sif.

Utallige farveprojekter

Det er ingen hemmelighed, at Sif har mange skønne farveprojekter i bagagen. Hun har arbejdet med alt fra forvandlinger af gamle møbler til farverige make-overs af hele hjem. Der er dog særligt ét af de mange projekter, der har gjort indtryk på Sif.

– Mit favorit farveprojekt har helt klart været arbejdet med min lille kvistlejlighed på Istedgade, som jeg besluttede skulle være lige så legende og farverigt som Pippis hjem. Her malede jeg alle flader, og det var virkelig et fedt projekt! Det endte med at blive det skønneste, farverige hjem, fortæller Sif.

LÆS OGSÅ