Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Sådan opnår du det perfekte kombirum i hjemmet

Vores faste arkitekt giver familien sine råd til, hvordan de kan indrette et typisk ekstraværelse som multifunktionelt kombirum.

Kære Lone,

Vi er netop flyttet i et nybygget rækkehus og har brugt for hjælp til indretning af vores kontor/gæsteværelse/opbevaring. Vi har brug for en god kontorplads, opbevaring til bøjletøj og kontorartikler samt en gæsteseng (min 90x200). Det vil også være rart med plads til TV.

Vi har svært ved at finde en løsning, hvor alle elementer kan være i rummet på en fornuftig og pæn måde.
På forhånd tak!

Mvh Jacob og Hanna.

Kære Hanna og Jacob,

Her er hvad jeg vil foreslå, så I får alle jeres ønsker opfyldt og det lille værelse bliver funktionelt og rart at være i, både når der skal arbejdes, hygges med tv og gæsterne er rykket ind.

Udnyt værelsets niche ved den korteste væg ved at placere først et 60 cm bredt klædeskab inderst og så boksmadrassen yderst. Det vil virke som en lille fredelig krog længst væk fra døren og det lille stykke skråloft over sengen vil yderligere forstærke indtrykket af rar opholdsplads.

Det er oplagt at give væggen bagved sengen en farve for at forstærke indtrykket endnu mere. Tone i tone med sengetæppe og store rygpuder vil se rigtig godt ud. På modsatte væg er der fin plads til væghængte bogkasser/reoler, hvor I kan få plads til diverse bøger og mapper, m.m. samt det ønskede TV på væggen oven over.

Jeg har tegnet moduler á 70x70 cm bredde og højde, så der kan blive plads til tre hele og et halvt reolmodul. Det giver jer 490 cm hyldeplads, hvis I ikke bruger tophylden. I indhakket til venstre for døren er der plads til et klædeskab mere, hvis I har yderligere bøjletøjsbehov eller andet der kræver en god skabsdybde på 60 cm.

Og mht skrivebordet. Det forestiller jeg mig som en mobil størrelse, så man kan vælge at sidde med front til sengen/divanen - så man også nemt kan komme til vinduet, eller man kan flytte bordet, så man sidder med front mod vinduet så der bliver mere plads foran sengen/divanen.

Det skitserede bord fylder 60 x 150 cm og må ikke blive meget større hvis I også gerne vil kunne komme frit omkring i rummet.

Bedste hilsener Lone

© Lone Barslund