Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Quick-fix til indretning af midlertidigt værelse

Rummet skal fungere som kombineret arbejds- og soveværelse til studerende, men efterfølgende skal det også kunne fungere til som ekstraværelse i parrets hjem. Arkitekten giver sine råd her.

Hej Lone,

Vi har haft stor fornøjelse af at kigge dine andre forslag igennem, og nu vil vi høre, om der er mulighed for hjælp til et quick-fix hjemme hos os.

Det drejer sig i al sin korthed om at få indrettet et kombineret arbejds- og soveværelse i en fart.

Vi får nemlig besøg fra udlandet lige efter jul, en udvekslingsstudent, der skal bo hos os i hvert fald to måneder.

Vores ønske er selvfølgelig, at det skal fungere som et rart studerekammer imens, men det må også meget gerne fungere for os selv efterfølgende, da vi ofte har overliggende (store) børn hjemme på weekend.

Værelset er ikke så stort, lige over 2 gange 3 meter, så vi har selv svært ved at se hvordan der kan blive plads til det hele.

En sovesofa eller lignende kunne måske spare plads?

Bedste hilsener

Camilla

Kære Camilla,

Et godt quick-fix vil jeg foreslå, er en tur i Ikea, hvor I kan få det meste med det samme, så I kan komme i gang med at indrette jer i løbet af julen.

Med et så smalt værelse, hvor opbevaring og skrivebordspladsen er vigtig, vil jeg foreslå at I kigger på en foldemadras fra by KlipKlap med 3 sammenhængende madrasser á 50 cm.

I dagtimerne kan den stå med den ene madrasdel opad væggen og fungere som sofa mens den kan foldes helt ud og måle 150 x 200 cm som seng, eller bredde 100 cm med en madrasdel opad væggen.

Sengetøjet gør I plads til i klædeskabets nederste skuffe, mens resten er til tøj.

Værelsets modsatte side indrettes som foreslået med et klædeskab til sengetøj og tøj og en arbejdsplads med skuffemøbel, bordplade, hylde og hyldeskuffer samt et højt skab med hylder, med eller uden låge.

Det smalle skab er magen til klædeskabet, blot reduceret i dybden, så det ikke går ind foran vinduet. Skabene er fra Ikeas PAX serie, mens skuffemøbel og vægskuffe hedder Alex. Bordpladen skal skæres på mål 155 x 48 cm, så den er lige så dyb som skuffemøblet. Stavlimet bøg eller MDF plade til maling.

Husk at lave et lille indhak i bordpladens bagkant så lampens ledning kan komme forbi.

Glædelig jul og god fornøjelse med studenten.

Venlig hilsen Lone

Håndplukket til dig