Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Sådan skaber du en indendørs urtehave

Drømmer du om en lille urtehave, men mangler en altan eller terrasse at placere den? Her finder du inspiration til, hvordan du kan dyrke en indendørs!

Hæng dine krydderurter i vinduet

For at krydderurter trives skal de placeres et lyst sted. Derfor er det oplagt at have dem hængende i et vindue. På samme tid skaber du også mere plads i vindueskarmen. Ampellerne er fra IKEA og koster 79 kr. stk.

Udnyt væggen

Når du skal lade dine urter vokse inden døre, er det fordelagtigt at udnytte højden og lad dine urter hænge på væggen, ligesom på billedet. Det både pynter og er praktisk. Du kan finde lignende plantekasse og køkkenstang hos Ferm Living.

Benyt dig af alternativ opbevaring

Skab et rustikt look i din urtehave ved brug af tedåser og lad disse stå i vindueskarmen, så solens stråler kan ramme dem. Du kan finde lignende tedåser hos A. C. Perch's Thehandel, som koster 45 kr. stk.

Benyt dig af en hylde

Placer din urtehave på en hylde over et vindue, hvor de har rig mulighed for at få sollys. På denne måde skaber du en fin urtehave uden at optage for meget plads. Hos By TIKA kan du finde lignende hylde, som koster fra 895 kr.

Lad teknologien klare det

Lad fremtiden flytte ind med denne smarte Click and Grow, hvor teknologien skaber væksten af din urtehave. Du skal blot plante de medfølgende kapsler med krydderurter, og herefter vokser de helt af sig selv - helt uden brug af sollys.

Inspireret af de vertikale haver

Har du en bar væg i køkkenet, vil det uden tvivl pynte med en lille vertikal have. Indram den med en tavle, så har du også en kreativ huskeliste. Urtehaven på billedet er et diy-projekt, men er du ikke gør-det-selv typen, kan du købe dig til en vertikal have. De forhandles hos Rosenbud og koster 549 kr.

Dyrk dine urter i et væksthus

Tankerne bag dette væksthus er, at det er lille nok til indendørs brug, men stort nok til at kunne huse en miniature have. Lad dine små spire vokse sig store i dette mini-drivhus, samtidig med at det står fint og pynter i hjemmet. Væksthuset, som du ser på billedet, er fra Design House Stockholm og forhandles hos Illums Bolighus.

Benyt dig af en plantestige

Giv dine urter et løft og placer dem på en plantestige. På denne måde lader du dine urter blive et kreativt indretningselement i hjemmet. Plantestigen er fra IKEA og koster 349 kr.

Væghængt urtehave

Lad dine urter pynte på væggen ved hjælp af en træpalle. Kombinationen af smukke krukker og rå træpalle skaber personlighed og et spil i indretningen. Du finder en lignende urtepotte hos Hübsch. Den er beregnet til at hænge på en væg og forhandles hos BOXdeLUX.

Relaterede Artikler