Opbyg din egen indendørs urtehave

Kribler det i fingrene for at få en lille urtehave, så finder du inspiration og tips til at dyrke den indendørs her.

Plant dem i en hylde

Få en simpel og overskuelige urtehave ved at plante dem i hylden nær et vindue, hvor de har rig mulighed for at få sollys.

En god idé er at anvende en lukket hylde, så du nemt kan skjule potterne, så får du et elegant udtryk, samtidig med at du skaber en fin urtehave uden at optage for meget plads.

Krydderurterne skal have lys

Det er vigtigt at tænke placering, når du skal have din urtehaven indendørs.

For at krydderurter trives bedst, skal de have lys. Derfor er det oplagt at have dem hængende i et vindue. Det skaber også mere plads i vindueskarmen, end hvis du havde dem alle stående.

Udnyt pladsen på væggen

Når du skal lade dine urter vokse inden døre, er det fordelagtigt at udnytte højden og lad dine urter hænge på væggen, ligesom på billedet.

Du kan skabe flere niveauer af krydderurter med forskellige placeringer af metalstænger på din væg. Her kan du så hænge metalkroge, som skal holde urterne. Det både giver liv og er praktisk.

Kreativ opbevaring

Det handler om at være kreativ og eksperimentere med, hvad du har derhjemme.

Du kan skabe et fint look i din urtehave ved eksempelvis at bruge skåle, glas, krus, og tedåser. Lad dem stå i vindueskarmen, så solens stråler kan ramme dem.

Overskueligt i et væksthus

At bruge et væksthus som dette er oplagt, når du skal dyrke din urtehave indendørs. Lad dine små spire vokse sig store i dette mini-drivhus, samtidig med at det står fint og pynter i hjemmet.

Det er en smart og overskuelig løsning, da det er nemt at flytte rundt på.

Benyt dig af et stativ

Har du mange urter, kan du med fordel bruge et stativ. På denne måde lader du dine urter blive et kreativt indretningselement i hjemmet.

Læs mere om hvordan du med enkle tricks, kan få friske urter i maden hele året her.

Gør det selv

Du kan også lave din helt egen unikke opsætning. Det sparer dig for plads, og ser godt ud. Det kræver, at du er lidt handy, men ellers er det bare i gang med at forme dit eget stativ ud af træ.

Kombinationen af smukke krukker og træ skaber personlighed og et spil i indretningen.