Derfor stiller dine plante-planeter særlige krav til temperaturen

Hvem siger, at potteplanter hører til i en potte i vindueskarmen? Arkitekt Kaja Skytte designer planter, der kan hænge og svæve i alle rum

Dekorative planter inspireret af galakser og planeter. Kaja gør op med forestilling om potteplanter med sine svævende plante-planeter til loftet.
”Når planterne hænger, bliver de lidt mere magiske,” forklarer 35-årige Kaja Skytte, der er uddannet arkitekt og bor og arbejder med møbeldesign i København.

Kaja Skyttes plante-planeter startede egentlig som et kunstprojekt, hvor hun fandt inspiration fra gammel, japansk planteteknik. Ud fra det skabte hun forskellige typer planter, der alle havde det til fælles, at de nærmest kunne hænge og svæve i luften.

”De venner, der hjalp mig med kunstprojektet, var så glade for planterne og tog dem hele tiden med hjem,” griner Kaja Skytte.

Hun fik derfor produceret en lang række af de eftertragtede planter, præsenterede dem for en butik, der begyndte at sælge dem, og så tog projektet for alvor fart.

Inspireret af rummets galakser

Kaja er vokset op på et gartneri. Planter har derfor altid haft en stor betydning i hendes liv, så det var nærliggende, at hun også begyndte at bruge planterne i sine design. Hun arbejder især med former inspireret af rummets galakser, planeter og i hele taget fornemmelsen af ophævet tyngdekraft.

”Plante-planeterne kan bruges på en ny og anderledes måde i indretningen. Hvor begrebet potteplante tidligere handlede om, at planter var sået i en potte og stod i en vindueskarm, så kan mine planter hænge på skråvægge,” fortæller Kaja.

© Bosch EasyControl

Temperaturen er afgørende for planeterne

Kaja Skytte elsker, at hendes job hver dag byder hende på nye opgaver og udfordringer, og hun bruger især meget tid på de forskellige plantetypers behov.

”Nogle skal vandes mere end andre, nogle kan ikke lide at blive flyttet for meget rundt og kan være svære at sende til kunderne. Årstiderne betyder også meget, og derfor er det rigtigt vigtigt, hvilken temperatur planterne bliver opbevaret i,” forklarer arkitekten, der fortæller, at
de levende organismer er meget afhængige af de helt rigtige forhold.

EasyControl giver tryghed

EasyControl, der er udviklet af Bosch, er derfor supersmart for mig, for det muliggør, at jeg kan holde øje med temperaturen i de forskellige rum. Hvis jeg nu har nogle meget sjældne planter, der har brug for en meget specifik temperatur, hjælper systemet mig med at sikre, at netop den temperatur bliver tilpasset hele tiden i lige præcis det rum,” forklarer Kaja Skytte.
Det giver derfor en stor tryghed for Kaja Skytte at vide, at hun kan holde øje med sine planter, selvom hun er ude.

”Tidligere skyndte jeg mig tit hjem for at sikre mig, at alt var ok, men nu har jeg mere ro på, og via EasyControl-app’en på min telefon er det altid nemt lige at sikre sig, at temperaturen er, som den skal være,” fortæller hun.

© Bosch Easy Control

Med EasyControl fra Bosch er det nemt, hurtigt og fleksibelt at styre temperaturen i dit hjem. Uanset hvor du er, kan du via en app på din smartphone indstille tider, temperaturer og hvilke rum, du ønsker at opvarme. EasyControl kan automatisk sænke energiforbruget, når du ikke er hjemme. Du kan også lade EasyControl have det store overblik, for systemet kan sanse din tilstedeværelse og huske dine rutiner og på den måde justere varmen til dine behov. Smart og energibesparende og i et elegant, enkelt design.