© Privé Copenhagen

Over the top er lige tilpas

"Miami on coke". Det er sådan at Anne-Marie Pico selv beskriver sin interiørbutik, Privé Copenhagen. Tag et kig med ind i et univers, der flyder over med high-end design, palmer af silke og guldbelagte deco-blade.

Flamingoens univers

Den udstoppede lyserøde flamingo troner foran en væg med palmetappet og et blik rettet ud i lokalet. Det er som om, at den iagttager rummet og betragter de store guldbeklædte gulvlamper, glasvaserne med farvestrålende silkeblomster, de overdådige messingmøbler og puderne med spraglede print.

Rummet er overvældende, betagende og blændende. Næsten på grænsen til vulgært – og så alligevel ikke. For alting er utroligt smukt og der hviler en elegance over stedet, der ikke findes lig mange andre steder. Det er ikke til at se, at vi befinder os midt på Østerbrogade i Kongens København. Men der gør vi. I den lille butik, Privé Copenhagen, der åbnede i efteråret 2016.

© Privé Copenhagen

Der er ikke sparet på noget

Anne-Marie Pico er butiksindehaver og for hende er Privé stedet, hvor hun kan lege med farver, former og materialer og ”give den fuld skrue”, som hun selv udtrykker det.

”I Privé har den virkelig fået fuld skrue. Der er fyld med guld og gøgl – sådan lidt Miami-på-coke-agtigt. Men stadig på den virkelig smukke, indbydende og smagfulde måde”.

Egentlig er Anne-Marie Pico smykkedesigner og har i mere end 10 år designet og solgt smykker i hendes butik, Pico på Østerbro. I dag er smykkeuniverset udbygget med en butik i Grønnegade, en strømpebutik og en onlinebutik, der også sælger Anne-Maries smykker og accessories. Privé er dermed butiksindehaverens første egentlige interiørbutik. Og rent faktisk var det kunderne i Pico, der ansporede Anne-Marie til at gå møbel- og interiørvejen.

”Privé-butikken kom egentlig af, at vi manglede plads i Pico. Vi blev tilbudt nabo-butikken og tænkte at det var oplagt at overtage den. I Pico spørger kunderne tit til vores interiør – de små skåle, krukker og så videre. Så det var ret oplagt at skabe en butik med det.”

© Privé Copenhagen

Mere af alt det gode

Privé bygger videre på det univers, som Anne-Marie har skabt i de tre andre butikker. Blot i endnu mere rendyrket stil, der bliver til virkelighed med hjælp fra hendes mand.

”Han er uddannet glarmester og har både bygget disken og væggen i butikken med vintageglas i alle mulige farver. Vi har et ret godt sammenspil. Lige nu er han ved at skabe nogle lamper af gamle franske glas. Med ham kan det meste lade sig gøre og jeg elsker, at hans glaselementer er tilpasset butikken”.

© Privé Copenhagen

Gamle dage og udlandsrejser

Inspirationen finder hun i dels Milano og dels i gamle film – især fra 60´erne, 70´erne og 80´erne. Hun er draget af italiensk vovemod, farvespekteret, krystal, guld og det lidt skøre og kantede.

”Jeg elsker guld. Og farver. Vi har intet sort, hvidt og gråt. Intet new nordic, intet minimalistisk. Intet sølv. Der skal ske noget – og det gør der, når man tør kaste sig ud i at lege med farver og messing. Man bliver altså gladere af det”.

© Privé Copenhagen

Gubi ombord

Det er især high end-brands som Hermès og Pierre Frey, som bryder butikken. Og så er Anne-Marie stolt af, at også Gubi ville være en del af Privé.

”Gubi kan virkelig et eller andet. Jeg har faktisk ikke været så stor fan af dem tidligere, men meget af det de laver nu er jeg helt forelsket i. Jeg ville rigtig gerne have dem med ind i Privé, men vidste godt at de sjældent samarbejder med så små butikker som min. Jeg tog kontakt til dem alligevel og heldigvis var de ret inspireret af butikken – og sagde ja. Det er jeg glad for. Jeg elsker deres coffee tables i messing og stolene, som vi selv sætter egne stoffer på”.

© Privé Copenhagen

Et guldblad på væggen

De nye møbeldesigns sætter hun sammen med gamle ting. Julepynt fra 30´erne og 50´erne, en gammel smuk lysekrone i messing og guld og erotiske skulpturer i poleret messing af kunstneren Robbi Jones. Og ifølge Anne-Marie er det præcis dette miks af nyt og gammelt, farver og prints – og guld, som butikkens gæster og kunder bliver tiltrukket af.

”Vi har mange, der bliver inspireret herinde og måske falder for et lille skrin fra Indien med print på, vores kæmpestore silkepalmer eller de små fade. Et enkelt lille element, en buket eller et lille item kan man sagtens tage og få ind i ethvert hjem. Altså jeg synes jo, at sådan et guldblad på væggen kan friske hvilket som helst rum op”.

Kunsten er, at tage de elementer som man selv følger sig draget og inspireret af – og lade dem få en plads i hjemmet. Og så gælder det om at få det til at se ud som om, det hele tiden har været der, lyder Anne-Maries råd. Og en ting er sikkert – den udstoppede lyserøde flamingo ser helt hjemmevandt ud.

Du kan se flere smukke billeder af Privé på deres Instagram lige her.

© Privé Copenhagen
© Privé Copenhagen
© Privé Copenhagen
© Privé Copenhagen